Aleks Ovečkin razočaran odlukom čelnika NHL lige

Ruska hokejaška zvezda digla glas: Hoću na Olimpijske igre!

> 18:35

Hokejaš Vašingtona Aleks Ovečkin rekao je danas da je nezadovoljan odlukom NHL lige da ne dozvoli igračima da učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu naredne godine.

- Želeo sam da izdam saopštenje kako niko ne bi pogrešno shvatio šta želim da kažem. Olimpijske igre su u mojoj krvi i svi znaju koliko volim svoju zemlju Rusiju. Od malena sam želeo da igram u NHL i igram, a hokejaši iz te lige su učestvovali na Igrama. Nikada nismo morali da biramo između kluba ili svoje zemlje. Volim Kapitalse i saigrače isto koliko volim i svoju zemlju i znam da i ostali NHL igrače isto misle. Ne bi trebalo da budemo u ovakvoj poziciji, da moramo da biramo - naveo je Ovečkin.

NHL je u aprilu saopštila da neće pustiti igrače na Igre u Južnu Koreju naredne godine, iako je puštala igrače u pet uzastopnih takmičenja. Ovečkin je tri puta nastupao za Rusiju na ZOI.

- Našim zemljama nije dozvoljeno da nas pozovu u tim. Svi koji želimo da idemo smo na gubitku, kao i ljubitelji hokeja. NHL igrači na Olimpijskim igrama su dobri za hokej ali i za same Igre. Grozno je što nećemo igrati tamo - naveo je šesti najbolji strelac NHL lige.

Ovečkin (31) je prošle sezone u 82 utakmice u regularnom delu postigao 33 gola i imao je 36 asistencija, a u plej-ofu je postigao pet golova uz tri asistencije. On je u 12 sezona u Kapitalsima u 921 utakmici u regularnom delu postigao 558 golova uz 477 asistencija, a u plej-ofu u 97 utakmica postigao je 46 golova uz 44 asistencije.

- U ovo doba godine uvek sam koncentrisan na moj drugi dečački san, a to je da osvojim Stenli kup. Uzbuđen sam što su počele pripreme i vreme za priču je završeno - rekao je Ovečkin.

Još sporta:

Zidan "dobio korpu"! Napadač ne želi u Real, jedna meta manje na listi želja francuske legende!

Pogba rezbesneo Murinja! Svojeglavi Francuz jednim postupkom naštetio i sebi i timu!

Ukrali još jednu zvezdu Barsi! Posle Nejmara, na "Park prinčeva" stiže i "novi Mesi"!

Ponovo u Londonu! Anćeloti se vraća u Englesku!