Pingvini su imali mnogo poteškoća da dođu do trofeja

Od blata do zvezda - Put Pingvina do Stenli kupa (VIDEO)

> 11:02

Pre osamnaest meseci Pitsburg Pingvini su delovali prilično loše delovali na ledu. U decembru 2015. došlo je do promene glavnog trenera ekipe, i umesto Majka Džonstona na klupu je došao Majk Saliven. Posle trapavog starta, Pingvini su poleteli, i sve nakon toga se slobodno može smatrati zlatnim dobom ovog kluba.

Prošle godine Pingvini su u plej-of ušli u sjajnoj formi, i držali su je sve do finala u kome su dominantno osvojili Stenli kup. Ovogodišnji plej-of nije mogao da bude više drugačiji. Pingvini su imali prilično turbulentnu sezonu, i njihov put u plej-ofu je izgledao prilično teško. Niko ih ne bi krivio da su ispali ranije nego što su želeli. Ipak, ovaj tim nije odustajao, i sasvim zasluženo je odbranio titulu osvojenu prošle godine.

Nekoliko puta u ovom plej-ofu Pingvini su otpisivani, ali su se kao feniks dizali iz pepela. Setimo se samo sedmih utakmica protiv Vašingtona ili Otave. Protiv Otave je pobeda ostvarena tek u drugom produžetku. Pingvini su našli izlaz iz teške situacije svaki put kada su se u njoj našli.

Za vas smo spremili kompilaciju svih golova ovog tima na putu do trofeja ove sezone.

Još sporta:

Stiže i peto pojačanje! Milan dovodi vatrenog Španca! 

U Rimu odbili Klopa! Liverpul će za vezistu morati mnogo više da se "isprsi"! (FOTO) 

Konte nije ni razmišljao! Najbolja ponuda u istoriji nije bila dovoljno primamljiva za Italijana! 

Neviđeni ustupak! Evo koliko daleko je Real spreman da ide zbog francuskog "čuda"!