Veliki intervju trenera i potpredsednika HK Crvena Zvezda

ZVEZDA SPREMNA ZA DERBI: "Crveno-beli" traže podršku sa tribina

> 15:44

Drugi ovosezonski večiti derbi, između Crvene zvezde i Partizana, odigraće se u subotu u ledenoj hali Pionir, od 17::30, a trener Crvene Zvezde kao i potpredsednik kluba dali su opširan intervju za portal czbgtv.com.

Interesuju nas za početak vaša očekivanja od predstojećeg večitog derbija?

Milinković: Jedino što mogu da očekujem od svoje ekipe jeste malo pametnija igra, više zalaganja i koncentracije u odbrani. Nama su i u poslednjem derbiju 40% ekipe činili igrači do 16 godina, ostalo je svega par starijih igrača koji ove godine igraju prvi put tu seniorsku ligu. Prošle godine su uglavnom sedeli na klupi, tek sada su došli u situaciju da budu nosioci. Mi ove godine nemamo ekipu za visoke domete. Od svoje ekipe tražim samo da obrate pažnju na neke detalje, da ne greše u odbrani kao i prvoj utakmici. Ako to uspemo da ostvarimo, biće to korak unapred. Naravno da ćemo se mi truditi da iz ove utakmice izađemo kao pobednici. Zato se i okupljamo i igramo utakmice u hali ”Pionir”. Međutim, treba biti i realan. Ne treba pred igrače stavljati neki imperativ koji u datom momentu nisu u stanju da ispune, nego idemo polako, korak po korak, pa ćemo videti gde ćemo biti za 2-3 meseca.

Jakovljević: Derbi sa Partizanom je uvek atraktivan i neizvestan. U prvoj utakmici smo zamalo izgubili, ali moram da kažem da je na ledu viđena zaista neviđena borba do samoga kraja! Oni imaju nekoliko iskusnih pojedinaca kojima je teško parirati i to je odlučilo prvu utakmicu. Fali nam ta podrška sa tribina, da nas malo pogura u teškim momentima. Da smo to imali u prvoj utakmici, kao što je imao naš protivnik, mi razliku od 5:3 ne bi ispustili na svega 9 minuta pred kraj. U svakom slučaju, pred nama je još jedan zanimljiv duel dve, skoro pa izjednačene ekipe.

Hoće li u ovoj sezoni Zvezda imati šampionske ambicije ili će se rezultati meriti isključivo kroz napredak i razvoj mladih igrača?

Milinković: Kao što i sami znate, ove godine osnovan je HK Beograd i taj klub ima najbolje domaće igrače. Ko prati ligu, zna da su Zvezda i Partizan najviše zalegli za taj projekat i da taj klub predstavlja hokejašski savez. Zvezda je u taj klub dala 11 prvotimaca od prošle godine, dok je Partizan dao 3. Jednostavno, mi sa tom ekipom ne možemo da se nosimo, jer smo dali 80% našeg tima. Samim tim  su nam i umanjenje šanse da sa trenutnim sastavom pariramo Partizanu, jer su oni veći deo svoje ekipe zadržali. Za sada mogu reći da sam zadovoljan svojim igračima. Pokazali su se dobro i protiv Partizana i u SLO hokej ligi. Pokušavamo da pariramo svim ekipama, ali to će biti veoma teško pod ovim uslovima koji su nam nametnuti. Bilo bi lepo kad bi se plasirali u finale domaćeg domaćeg plej-ofa i kada bi uopšte uspeli da se plasiramo u plej-of slovenačke lige. Pred nama je dug i težak put, a dokle ćemo dogurati videćemo u januaru.

Jakovljević: Nasa seniorska ekipa je prilično oslabljena odlaskom igrača u HK Beograd i mi smo kao klub sa te strane podneli najveću zrtvu tog nacionalnog projekta Saveza. Međutim, trudimo se i trudićemo se da tokom sezone pojačamo naše redove ( imamo vec dva pojačanja, jednog beka iz Belorusije i jednog napadaca iz Rusije ). U pitanju su mladi i perspektivni igrači obzirom da nam je ceo tim podmlađen igračima iz juniorskog pogona. 

Kako vidite svoj tim ove sezone? 

Milinković: Pa mi imamo 6-7 igrača od 16 godina, koji stasom i znanjem našu domaću ligu mogu da prate. Njima ne treba nametati preveliku odgovornost, jer oni ne mogu da budu vođe ekipe. Druga bi priča bila da mi možemo ekipu da pojačamo sa nekim iskusnijim igračima, koji bi mladima mogli u datim momentima da ulivaju sigurnost i samopouzdanje. Ta deca ove godine igraju i slovenačku ligu, imaju veliki broj utakmica, a opet sa druge strane i mali broj treninga. To tako teško može ići. Na kontrolni se bez učenja kod kuće ne izlazi.

Jakovljević: Sada smo malo protresli redove i videli gde škripi, pa se u subotu nadam malo drugačijoj taktici našeg stručnog štaba. Znate, mi smo de facto ovaj tim okupili pre jedva mesec i po dana i nije realno očekivati spektakularne rezultate. Gradićemo tim u toku sezone, jer nismo imali izbora.

 

Koji su dometi Zvezde ove sezone? U domaćem šampionatu i u SLO hokej ligi.

Milinković: Mi se u SLO hokej ligi takmičimo u pet selekcija, uključujući i seniorsku. U slovenačkom prvenstvu je realan domet da se plasiramo u prvih šest ekipa. Za ekipu koju trenutno imamo, to bi stvarno bio veliki uspeh. Što se tiče domaće lige, finale sa HK Beogradom bi takođe bilo veliki uspeh. Za nešto više od toga nemamo kvaliteta. Ceo projekat HK Beograda nas je odvukao u totalno drugom pravcu, tako da su to ove godine najviši dometi.

Jakovljević: Nameravamo da se tokom sezone još pojačamo, a najviše zbog učešca u SLO ligi, jer zelimo tamo da uđemo u plej-of. Takođe smo angažovali i dva najbolja igrača iz Novog Sada. Sinišu Pajića i Relju Radosavljevića, koji nastupaju za naš klub u SLO ligi. Što se tiče domaće lige, tu je nesporno apsolutni favorit HK Beograd i nećemo tu puno lomiti glavu mada se nećemo unapred predavati. Ubeđen sam da su naši mladi igrači željni dokazivanja.