Meču za svetsku titulu prethodiće pet uvodnih borbi

Pazarac poručio: Nokautiraću Raca!

> 20:30

Srpski bokser Šerif Gurdijeljac rekao je danas da veruje da će pred domaćom publikom u Novom Pazaru nokautirati Rumuna koji boksuje za Španiju Aleksa Raca i osvojiti titulu profesionalnog IBF mladog prvaka sveta u superpero kategoriji.

- Poštujem rivala, dobar je i iskusan, što garantuje dobru predstavu. Stalno sam u treningu, a tokom poslednja dva meseca spremao sam se žestoko i ne verujem da će meč trajati svih 10 rundi. Pozivam publiku da dođe u što većem broju - rekao je Gurdijeljac na zvaničnom merenju u novopazarskom kafeu Cigla.

On je u seriji od sedam pobeda u nizu, a u dosadašnjoj karijeri ostvario je 14 trijumfa i četiri poraza. Dan uoči meča, ovaj 23-godišnji Pazarac imao je 58,90 kilograma, što je maksimalna dozvoljena težina u superpero kategoriji, dok je Rac bio 200 grama lakši.

- Gledao sam ranije mečeve mog protivnika, brz je i ima dobru tehniku. Siguran sam da će u ringu biti razmenjeno mnogo udaraca. Što se mojih ambicija tiče, došao sam da pobedim - kazao je Rac.

Rac, koji će imati prvi profesionalni nastup van Španije, u prethodnih devet borbi zabeležio je šest pobeda, poraz i dva nerešena duela.

Sutrašnji program u dvorani Pendik počeće u 18 časova, a u uvodnim mečevima boriće se Damjan Grmuša i Slađan Dragišić, Ersan Gurdijeljac i Nemanja Sabljov, Novak Radulović i Srećko Janjić, Marsel Hasler i Miloš Janjanin, te Dilan Prašović i Dražan Janjanin.

Glavnoj borbi na reviji u Novom Pazaru, čiji se početak očekuje oko 22.15, prethodiće dueli Marko Nikolić - Đorđe Marković i Ajla Lukač - Nina Stojanović Radovanović.