Žetva medalja naših mladih atletičara na prvenstvu Balkana

Pozlatili se Bibić i Halili

> 14:06

Juniorska reprezentacija Srbije ovog vikenda takmičila se na Prvenstvu Balkana u dvorani, koje je održano u Sofiji. Naša zemlja osvojila je ukupno sedam medalja: dva zlata, dva srebra i tri bronze.

Elzan Bibić opravdano se okitio zlatom u trci na 3.000 metara sa rezultatom 8:21,45, daleko ispred svoje konkurencije. Još jedno prvo mesto osvojio je Jasmin Halili koji je skočio 214 cm u skoku uvis.

- Jasmin je bio na svom nivou, probao je da preskoči 220 cm, ali mu fale takmičenja. Biće još bolji u sezoni - kaže savezni selektor za juniore Edin Zuković.

Bogdan Zdravković bio je drugi u bacanju kugle sa rezultatom 18.50 metara. Sara Lukić osvojila je srebrnu medalju u skoku udalj sa rezultatom 5.95 metara.

- Zdravković je opet bio nesiguran, od njega očekujem još veće daljine. Sara Lukić skočila je lični rekord u skoku udalj, što je veoma dobar napredak za nju. Nadam se skokovima preko šest metara vrlo brzo.

Savić odveo podmlađenu reprezentaciju u Oradeu na meč sa Rumunima

Anja Lukić osvojila je bronzanu medalju u trci na 60 metara prepone sa rezultatom 8.42 sekunde. Ona je u kvalifikacijama uspela da istrči novi državni rekord koji sad iznosi 8.32 sekunde.

- Anja je u kvalifikacijama imala sjajnu trku. Nažalost to joj je donelo dodatni pritisak i zbog toga je u finalu jakom borbom jedva došla do medalje.

Tamara Vuletić zauzela je treće mesto na 60m sa rezultatom 7.71 sekunda.

Muška štafeta 4 puta 400 metara u sastavu: Marko Mišić, Ivan Plankov, Tihomir Đorđević i Boško Kijanović zauzela je treće mesto sa rezultatom 3:25,90.

- Nisam zadovoljan postignutim rezultatima, osvajačima medalja čestitam, kao i onima kojima su postigli rezultate karijere. Mislim da smo u nekim disciplinama mogli mnogo bolje, da smo imali kvalitet za to, ali je falila borbenost i zalaganje. Na takav način se ne moze takmiciti na Balkanu, jer vec ima 17 federacija koje dolaze sa visokim ambicijama. Ova takmičenja su odlična da se sportisti nametnu svojim rezultatima, potencijalom i mislim da je svako od pozvanih trebao biti motivisan time da ide do poslednjih atoma do što boljeg rezultata - zaključio je Zuković.

JOŠ SPORTA:

HAOS U PJONGČANGU - Hakeri zvanični sajt Igara!

Pjaniđani objasnio šta je potrebno da bi se Zvezda pobedila u Beogradu  

Murinjo zna šta mu treba - Stiže defanzivac Monaka!  

Siti nastavlja da troši - Stiže Fred za 44.5 miliona!