Ukoliko se bavite tenisom ovo je pravo uputstvo za vas

Kako doći do teniske stipendije na koledžima širom Amerike?

08.02.2017 11:05 > 11:10
Autor: Vladimir Danilovic

Ako ste sportista koji se bavi tenisom i želite da dobijete tenisku stipendiju, ovaj odeljak će Vam pomoći da saznate šta podrazumevaju američke teniske stipendije . Mnogi teniski profesionalci su se nekada takmičili u tenisu na koledžu. Teniske stipendije su odlične za igrače tenisa da se usavrše kao teniseri i pri tom steknu i fakultetsku diplomu. Univerziteti i koledži dodeljuju teniske stipendije veoma talentovanim teniserima, što sportisti omogućava da učestvuje u mečevima unutar koledža i protiv drugih koledža, kao i nacionalnim takmičenjima. Bilo da ste muški ili ženski sportista, imate mogućnost da dobijete tenisku stipendiju.

TENISKE STIPENDIJE – KADA JE NABOLJE VREME?

Najbolje vreme za odlazak u SAD sa teniskom stipendijom je odmah po završavanju srednje škole ili u prve dve godine nakon toga. Samo se sportisti uzrasta 18-24 mogu takmičiti u fakultetkim ligama, dok se stariji od toga mogu takmičiti u NAIA-i. Treneri se sve više posvećuju mlađim sportistima jer im to daje priliku da rade sa sportistima duži vremenski period. Takođe, moguće je i otići u SAD na jednu, dve, tri ili četiri godine, sve zavisi od toga da li želite da steknete diplomu osnovnih studija tokom svog boravka tamo. Preporučujemo odlazak u Ameriku što je ranije moguće jer će Vam to dati najbolju šansu za dobijanje sportske stipendije i okretanje profesionalnom bavljenju sportom nakon koledža.

TENISKE STIPENDIJE – KOLIKO DOBRI MORATE BITI?

Sportske stipendije za tenis se mogu dobiti ako ste na pravom nivou. Za dobre tenisere koji igraju na nivou Prve divizije, šansa za dobijanje pune teniske stipendije su relativno visoke ukoliko znate koga da kontaktirate. Obično, igrač tenisa koji želi da dobije tenisku stipendiju će morati da bude rangiran na LTA listi.

Kako biste dobili prilike koje odgovaraju Vašem profilu i, prema tome, dobili ponude sa većim iznosima stipendije, važno je da pokušate da učestvujete u što više državnih turnira u period pre odlaska na koledž u SAD. To će pokazati trenerima sa koledža da ste sposobni da se takmičete na visokom nivou.

Ako se takmičite na državnom nivou, imate velike šanse da dobijete sportsku stipendiju u iznosu od 100%. Treneri će uzeti u obzir i potencijal sportiste, što je vrlo važan činilac, jer treneri iz iskustva znaju da čak i osrednji sportski učinak može biti poboljšan u ogromnoj meri uz njihove metode u treninzima. Trener sa koledža, a koji se bavi regrutacijom, će pregledati sportsku biografiju sportiste, fotografije, videe i uzeti u obzir savete našeg osoblja po pitanju sposobnosti sportiste.

Da biste saznali da li imate šta je potrebno za dobijanje teniske stipendije i time dobijanja mesta u timu na koledžu, molimo popunite naš besplatni formular za prijavu, kako bi naš tim mogao oceniti Vaš potencijal za postajanje studenta-sportiste. Ukoliko naš tim veruje u to da imate tu šansu, bićete pozvani da se priključite našem programu. Sportski konsultant će proći sa Vama sve što treba da znate o procesu koji se tiče sportskih stipendija.

Više informacija o samoj agenciji možete pronaći na sajtu Athletes USA, a ukoliko želite da ih kontaktirate to možete učiniti preko Facebook stranice.

PIŠE: Dejan Tatić

 

Još sporta:

FILMSKA PRIČA: Za samo godinu dana od Zaprešića do Atletiko Madrida!

NOVA TRANSFER BOMBA: Brazilac definitivno u Zvezdi!

KAO U DOBRA STARA VREMENA: Fabregas se vratio kući! (FOTO)

GOTOVO: Teo ne može da nastupi, menja ga Anđušić!