Francuski rukometaši braća Nikola i Luka Karabatić osuđeni su pred sudom u Monpeljeu na uslovnu zatvorsku kaznu od dva meseca i novčano po 10.000 evra zbog učešća u prevari i nameštanju utakmice 2012. godine

STIGLA IH KAZNA: Braća Karabatić osuđeni zbog nameštanja mečeva!

01.02.2017 17:11 > 17:15
Autor: Marko Savić

Presuda je stigla tri dana pošto su Karabatići osvojili Svetsko prvenstvo u Francuskoj. Karabatići su se zajedno sa 14 optuženiih pojavili pred sudom. Rukometaši su u prvom postupku bili kažnjeni sa 10.000 odnosno 15.000 evra, ali su se žalili na tu presudu i žalbeni postupak počeo je u novembru prošle godine.

Sud u Monpeljeu je u julu 2015. godine osudio braću Karabatić i još 14 ljudi za prevaru i nameštanje rezultata utakmice Monpelje-Seson iz 2012. godine. 

Oni su osuđeni da su namestili rezultat poluvremena utakmice i da je na takav ishod jedna osoba uplatila 100.000 evra, na kvotu 2,9. Monpelje je pre te utakmice osvojio šampionsku titulu, a Seson se borio za opstanak u ligi. Braća Karabatić su igrali za Monpelje.

Nikola Karabatić je na sudu tokom žalbe negirao učešće u prevari. On je rekao da se njegova partnerka kladila i da je bez njegovog znanja na laptopu preuzela aplikacije vezane za klađenje, što je ona i potvrdila. 

Luka Karabatić je priznao da se kladio sa svojom devojkom i rekao da je to bila "glupost mladog igrača".

Francuski rukometaši su predvodjeni Nikolom Karabatićem prošle nedelje osvojili šestu titulu svetskog prvaka, pošto su u finalu pobedili Norvešku sa 33:26.

Još sporta:

SOUZA ZAVRŠIO ODLIČAN POSAO: Posle Saponare, stiže i sjajni univerzalac!

ZVEZDA PRIVODI KRAJU POSAO: Boakje potpisao, na redu je kapiten

ITALIJANSKI JANUAR: Inter dobro prošao, ostali u tišini završili prelazni rok!

JEDVA JEDAN TRANSFER: Za klupu u Realu menjao deset ponuda i Liverpul!