Protiv savetnika za školski, univerzitetski i rekreativni sport u Ministarstvu omladine i sporta, pokrenut je disciplinski postupak za smenu

Nova afera u Ministarstvu sporta! Savetnik smenjen uz falsifikovan potpis!

18.05.2017 10:05 > 09:53
Autor: Marko Kijanović

- Kao savetnik sam zadužen da pratim stanje, priređujem analize, dajem predloge. Moj zadatak je da ukažem na nepravilnosti i određene neregularne situacije koje treba rešiti. Poslao sam dopis mojim nadležnim rukovodiocima o brojnim finansijskim nepravilnostima i nenamenskom trošenju budžeta granskih saveza, za koje sam nadležan. Umesto da odreaguju ili da mi odgovore, oni pokreću inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka protiv mene - navodi Petrović.

Protiv Duška Petrovića, savetnika za školski, univerzitetski i rekreativni sport u Ministarstvu omladine i sporta, pokrenut je disciplinski postupak za smenu. Duško Petrović tvrdi da je sve inicirano falsifikovanim potpisom. 

- Savez za školski sport tako je vratio u budžet 3,5 miliona dinara. Auto i karting savez nije vratio 4,5 miliona dinara. Isto tako u budžet Srbije nije vraćeno 90. 000 evra koji su uzeti za tekvondo disciplinu, koja nije olimpijska. To je novac građana Srbije i zato treba da se vrati u budžet. Nije mi namera da se uzme sportistima nego da svi imaju isti tretman, a ne po tome da li vam je neko drag ili drug - navodi Petrović.

Petrović tvrdi da neke zahteve rukovodioci nikada nisu potpisali i poslali na ekspediciju. Umesto toga, protiv Petrovića pokrenut je disciplinski postupak. Kako se disciplinska komisija može oformiti samo ako postoji inicijativa pretpostavljenih, morao je da se nađe “dobrovoljac” koji će staviti svoj potpis na inicijativu. Pošto je nekoliko njih odbilo, to je na kraju učinio Uroš Zeković, pomoćnik ministra Vanje Udovičića, koji je ubrzo posle toga iz Ministarstva sporta prešao u Fudbalski savez Srbije.

Petroviću je to bilo sumnjivo, budući da ga je Zeković uveravao da to neće učiniti, pa je pomenuti potpis na inicijativi uz još nekoliko Zekovićevih parafa odneo grafologu. Na pitanje da li je smeo da iznosi dokumente sa Zekovićevim potpisom zbog veštačenja, Petrović kaže da je “svaki dokument iz Ministarstva dostupan javnosti, da je njegov advokat tražio da komisija utvrdi autentičnost potpisa, ali su oni to odbili”.

Još sporta:

Brazilac iz Kine se nabacuje Arsenalu, imaćemo najveći transfer leta! 

Englesi mediji bruje - Totenhem dovodi 'najboljeg desnog beka na svetu'?!

Od Abramoviča stigla ponuda koja se ne odbija, Konte na slatkim mukama!

Najjači klubovi sa Ostrva ga traže, ali protiv ove cene 'Svetaca' ne može niko!