Američku sud podigrao je tužbu vrednu 100 miliona dolara protiv Lensa Armstronga, pošto je bicilista koristeći doping varao Sjedinjene Američke Države koristeći javni novac

ODAKLE MU TOLIKO? SAD potražuje od Armstronga neverovatnu sumu novca!

14.02.2017 19:15 > 19:12
Autor: Marko Savić

Naime, "US Postal" servis sponzorisao je Armstrongov tim od 1996. do 2004, a Armstrong je od 1999. do 2005. osvojio sedam titula. Doping je priznao u januaru 2013, u čuvenom intervjuu kod Opre Vinfri.

Armstrongu su oduzeli svih sedam titula osvojenih na Tur de Fransu i doživotno ga suspendovali iz sporta. Pokušao je da pred sudom izdejstvuje odbacivanje tužbe koju je protiv njega pokrenula vlada SAD, ali mu to nije pošlo za rukom.

U tužbi se navodi da je Armstrong svojim lažima prevario američku javnost i sponzore koji su se praktično utrkivali ko će više novca da uloži u njega i njegovu tadašnju ekipu jer je bilo "isplativo" sponzorisati biciklistu koji je u to vreme važio za heroja koji je pobedio rak i nastavlja da pobeđuje rivale.

US Postal servis na ime sponzorskih ugovora isplatio je oko 33 miliona dolara u periodu od 2000. do 2004. Armstrongovom timu, ali Vlada tvrdi da je šteta koja je učinjena sponzoru daleko veća.

Još sporta:

MATIĆU SVE TEŽE U ČELSIJU: Konte mu dovodi paklenu konkurenciju!

GVARDIOLA U PROBLEMU: Njegov mezimac u Engleskoj izdržao svega 200 minuta pa se povredio! 

TAKO ZARAĐUJE TOTENHEM: Kupili "dete" za 5 miliona pa ga prodaju za 100 miliona više! (VIDEO) 

PROMENIO STAJLING I POSTAO HIT: Nejmaru se svi saigrači smejali do suza! (VIDEO)