Strah za život, gusta magla, turbulencije...

DRAMA NA PUTU ZA UKRAJNU: Odbojkašice Vizure pretrpele strah u avionu!

07.02.2017 20:15 > 20:06
Autor: Emilija Jovanović

Odbojkašice i članovi stručnog štaba ŽOK Vizure preživele su pravu dramu na letu za Ukrajinu

Njihov let iz Istanbula ka Odesi, gde su putovale na prvi meč osmine finala CEV kupa protiv domaćeg Himika, naišao je na ozbiljne vremenske neprilike koje su otežale put. Talas guste magle, praćen snažnim turbulencijama i udarima vetra, naterali su pilote da okrenu avion i vrate ga nazad za Istanbul. Potresi su bili toliko jaki da su članovi stručnog štaba Vizure imali utisak da će se avion srušiti.

Generalni sekretar Vizure Miroslav Petković  je objasnio šta se to zapravo dogodilo sa ekipom.

- Naše odbojkašice i članovi stručnog štaba odletele su u ponedeljak za Istanbul u 10 časova ujutru i uveče u 19 časova trebalo je da imaju let za Ukrajinu, ali je on na kraju odložen. Rečeno nam je da će tim biti smešten u hotel na aerodromu, gde je trebalo da prenoće i i onda uhvate redovan let u 12 časova - kazao je Petković.

To je bio samo početak problema sa kojima su se susrele srpske odbojkašice.

- Devojkama je oko pola šest ujutru rečeno da se spakuju i da će putovati vanrednim letom. Ekipa je poletetela oko devet sati, avion je čak došao do Odese. Ali, kažu da je bila neverovatno gusta magla i da je bilo jakih turbulencija. Avion je kružio oko aerodroma gotovo 30 minuta, ali kako se situacija nije menjala, pilot je odlučio da se vrati u Istanbul. Ceo let trajao je preko pet sati i nismo hteli da se vraćamo jer nismo dobili nikakve garancije avio-kompanije da ćemo uspešno stići do željene destinacije iz drugog pokušaja - objasnio je Petković.

Odbojkašice Vizure se vraćaju za Beograd, dok je utakmica odložena, a CEV će odlučiti kada će biti odigrana.

Još sporta:

FILMSKA PRIČA: Za samo godinu dana od Zaprešića do Atletiko Madrida!

NOVA TRANSFER BOMBA: Brazilac definitivno u Zvezdi!

KAO U DOBRA STARA VREMENA: Fabregas se vratio kući! (FOTO)

GOTOVO: Teo ne može da nastupi, menja ga Anđušić!