Prvi dan na šampionatu Balkana obeležili srpski atletičari

Amela bacila u trans Novi Pazar, žetva medalja za Srbiju

15.07.2017 22:38 > 22:38
Autor: Srđan Pestorić

Reprezentativka Srbije Amela Terzić osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 800 metara na Prvenstvu Balkana u Novom Pazaru, dok je Asmir Kolašinac bio treći u bacanju kugle. Terzićeva je pobedila vremenom dva minuta, sedam sekundi i 25 stotinki, ispred Grkinje Konstantine Janakopulu sa 2:08,16 i Petronele Lenuta Simiuk iz Rumunije sa 2:10,63.

- Drago mi je što sam ispunila dato obećanje i pobedila pred domaćom publikom. Zbog toga sam i prekinula pripreme za Svetsko prvenstvo u Londonu. Vreme nam nije išlo na ruku, ali sam zadovoljna kako sam istrčala - rekla je mlada Novopazarka posle trke.

Učenica Rifata Zilkića u nedelju će trčati i u trci na 1.500 metara.

Kolašinac je do bronzane medalje stigao hicem od 19 metara i 45 centimetara, a bolji od njega bili su reprezentativci Bosne i Hercegovine Mesud Pezer koji je trijumfovao sa 20,11 metara i Hamza Alić kojem je pripala srebrna medalja sa 19,60 metara.

- Kiša koja je padala mi nikako nije odgovarala, jer ja kuglu bacam rotirajućim stilom. Krug je bio previše klizav i nisam mogao da ostvarim rezultat za koji sam trenutno spreman - kazao je Kolašinac.

On je dodao da još nije doneo konačnu odluku o tome da li će učestvovati na Svetskom prvenstvu jer želi da se pojavi u Londonu samo ukoliko je siguran da se može boriti za plasman u finale.

Pored Amele Terzić, zlatne medalje za Srbiju prvog dana Prvenstva Balkana osvojili su Dragana Tomašević u bacanju diska s rezultatom 59,35 metara, Lazar Anić u skoku u dalj s preskočenih 7,94 metara, kao i Marija Vučenović u bacanju koplja s rezultatom 56,41 metar.

Zlatnom medaljom okitila se ženska štafeta na 4x100 metara.

U trci na 100 metara Srbija je osvojila dve medalje. Milana Tirnanić bila je druga, dok je Katarina Sirmić zauzela treće mesto.

Ista priča ponovila se i na 400 metara, gde je Stefan Vukadinović osvojio srebro, a Stjepan Bojanić bronzu. U ženskoj konkurenciji Srbija je "pokupila" jednu medalju, pošto je Maja Ćirić zauzela treće mesto.

Pored Anića, medalju u skoku u dalj, srebrnu, osvojio je Strahinja Jovančević, dok je Tatjana Mirković zauzela treće mesto u bacanju koplja.

Još sporta:

Drugo veliko pojačanje iz Milana! Napadač u suzama napustio San Siro!

Mandžukić izneo "prljav veš"! Uoči finala LŠ, dvojica igrača napravili haos, Alegri im rekao da lete iz ekipe!

Murinjo progovorio o ostanku Ibre u Junajtedu!

Zarić uzeo zlato! Srbija ima prvaka sveta u bacanju koplja!