Srbija Rumunija

Krstajić menja za Rumuniju, pobeda ne bi trebalo da dolazi u pitanje

> 16:04

Srbija je takmičenje u C Ligi nacija počela pobedom od 1:0 nad Litvanijom, a večeras dočekuje solidnu selekciju Rumunije u Beogradu.

Za razliku od Srbije, reprezentacija Rumunije nije igrala na letošnjem Mundijalu. Zato će verovatno imati i motiv više da opet zaigra na jednom velikom takmičenju, kao što je recimo Evropsko prvenstvo do kojeg put vodi i preko Lige nacija.

Pod vođstvom selektora Kozmina Kontre ova ekipa igra znatno bolje i vezala je četiri pobede u prijateljskim utakmicama. Savladali su Finsku, Čile, Švedsku i Izrael, a onda je u petak odigrala kod kuće bez golova sa Crnom Gorom. Na tri od poslednjih pet susreta Rumunije došlo je 2-3 gola. Reč je o ekipi sa zavidnim potencijalom u napadu.

"Igramo protiv Rumunije, očekuje nas mnogo teži i zahtevniji meč nego u Litvaniji. Sigurno da će biti teško, jedan od razloga je što smo igrali u petak uveče, tako da su igrači imali samo dva dana za oporavak. Ipak, to nije alibi i siguran sam da će dati svoj maksimum", rekao je seletkor Srbije Mladen Krstajić.

Selektor je otkrio da ima povređenih i da će biti promena u sastavu.

"Biće promena, zamislili smo to i sa utakmicom u Litvaniji, a samim tim i za utakmicu koja dolazi sutra, pa su neki svesno odmarali, a nekima smo dali šansu da pokažu kvalitet. Lakše su povređeni Milan Rodic, Nenad Krtičić, Nemanja Matić, Jagoš Vuković i Nikola Milenković, niko nije otpisan i nećemo rizikovati, videću danas na treningu ko je spreman za sutra", kazao je Krstajić.

Inače, posle septembarskih duela, Srbiju očekuju dva gostovanja, Crnoj Gori 11.oktobra i tri dana kasnije Rumuniji. U novembru bićemo domaćini Crnoj Gori, a zatim i Litvaniji.Termini su 17. i 20.novembar.

Srbija je apsolutni favorit prema planetwin365 kvotama: kec množi uplatu sa 1,55, dvojka sa 6,60, a kvota na X je 3,65. Očekivana je igra 0-2 gola za kvotu od 1,60. Predlažemo igru 1&2- za kvotu od 3,13.