Seltik AEK

Šampion Škotske je ipak favorit protiv prvaka Grčke

> 15:09

Seltik je prošlog vikenda počeo takmičenje u Premijer ligi Škotske pobedom, ali ovog leta je u klubu glavni fokus na Ligi šampiona. Brendan Rodžers je „Keltima“ doneo preko potrebnu postojanost tokom dve godine na čelu kluba, što se videlo u dva plasmana u grupnu fazu takmičenja. Ove sezone će im protivnik u trećem kolu kvalifikacija biti grčki AEK.

Rodžers je napravio korak napred sa Seltikom u Evroi, a prošle sezone je klub završio na trećem mestu u grupi, a sada će sigurno želeti da „izađe“ iz grupe, jer je u Škotskoj uspostavio apsolutnu dominaciju. Treba reći da bez obzira šta kvote pokazuju, izbacivanje šampiona Grčke neće biti ni malo lak posao, ali opet, to su situacije koje Rodžers obožava.

AEK je prošle sezone takođe stigao do trećeg kruga kvalifikacija, ali je onda ispao. Kod navijača se iskupio plasmanom u Ligu Evropa, gde je u grupi odigrao bez poraza, da bi u šesnaestini finala ispao od kijevskog Dinama. Seltik je, sa druge strane, takođe ispao u prvoj nokaut rundi tok takmičenja i to od Zenita iz Sankt Peterburga.

Seltik je prethodnih godina pokazao da zna da igra ove kvalifikacije, a objektivno ima i jači tim i zasluženo je favorit u ovom dvomeču. Planetwin365 kvote se slažu sa time: 1,65 na trijumf domaćina, 5,42 na pobedu AEK-a i 3,45 na remi. Očekuje se 0-2 gola za kvotu od 1,57, ali mislimo da ovde lako možemo videti 3+, za sjajnu kvotu od 2,25. Ako tražite nešto sigurno, igrajte na pobedu Seltika.