Salcburg Škendija

Malo je reći da je Salcburg apsolutni favorit, evo kako zaraditi večeras

> 14:37

Duel Salcburga i Škendije je drugi najpraćeniji duel kvalifikacija za Ligu šampiona u Srbiji, odmah posle okršaja Crvene zvezde i Spartaka iz Trnave. Šampion Srbije odigrao je u utorak 1:1 kod kuće sa Slovacima, ali će javnost sigurno večeras pratiti i ovaj duel, jer njegov pobednik ide na crveno-bele, ako prođu Trnavu, naravno.

Javnost u Srbiji već priča o Salcburgu, a Škendiji se ne daju nikakve šanse. Ali, da li je to baš tako u realnosti?

Salcburg je prošle godine ostavio sjajan utisak u Ligi Evropa, gde je stigao do polufinala, napravivši nekoliko velikih iznenađenja usput. Tim sada želi da još više napravi ime u Evropi, a to bi mu pošlo za rukom ako bi uspeo da se plasira u Ligu šampiona. Prema svim prognozama, Škendija ne bi trebalo da predstavlja problem za mladi austrijski tim.

Salcburg je prošle godine izbacio iz takmičenja Real Sosijedad, Borusiju Dortmund i Lacio, ali je na kraju ispao od Olimpika iz Marseja, ukupnim rezultatom 2:3. Škendija iz Tetova je već napravila neočekivani i veliki uspeh plasmanom u treće kolo kvalifikacija. U prošloj rundi je izbacila Šerif iz Moldavije ukupnim rezultatom 1:0, ali to ne donosi baš mnogo samopouzdanja pred duel sa Salcburgom.

Škendija je na poslednja dva gostovanja u Evropi prošla kao bosa po trnju. Publika se seća kada je Partizan u Beogradu pobedio 4:0, a isti rezultat je bio kada je makedonska ekipa gostovala velškom TNS-u.

Planetwin365 kvote jasno oslikavaju situaciju pred ovaj duel: 1,08 na Salcburg, celih 23,00 na Škendiju i 9,00 na X. Ako jurite nešto „sigurno“, probajte 3+ za kvotu od 1,40 ili NG za kvotu od 1,36. Neku jaču i relativno sigurnu kvotu možemo naći u hendikepu -2 na domaćina. Igra 1H(0:2), odnosno da će Salcburg pobediti sa tri ili više golova donosi kvotu od 1,89. Možda ovde možete da date Škendiji tri golova „fore“? Kvota na igru 1H(0:3) je baš lepih 3,02.