Island Nigerija

Island danas može biti za korak bliži snu, Nigerija mora da pobedi

> 08:29

Duel Islanda i Nigerije ima dodatni značaj posle sjajne pobede Hrvata nad Argentinom u četvrtak. Ako Island pobedi večeras, Argentina će se naći na ivici eliminacije, a ako Nigerija bude slavila, onda je sve otvoreno u poslednjem kolu, isto kao i kada bi se ovaj meč završio nerešeno.

Island je oduševio ceo svet na Evropskom prvenstvu 2016. godine, a u prvoj utakmici ovog šampionata pokazao je da to nije slučajnost, pošto je zadržao Argentinu na 1:1. Islanđani će sada biti dodatno motivisani jer znaju da bi im pobeda nad Nigerijom danas praktično donela plasman u drugu fazu.

Iako je Argentina u porazu 0:3 od Hrvatske pokazala da nije nikakav tim i da njeni pojedinci ne znače mnogo protiv sjajne ekipe, Nigerija je stvarno bila slaba protiv Hrvatske. "Super orlovi" su develo razočarali u prvom meču, u kome nisu uputili šut u gol prvih sat vremena.

Islandov "forte" je jaka odbrana i zatvoren meč i ne očekujemo ništa drugačije da bude sada. Nigerija u prvom meču nije pokazala skoro ništa i teško da će odjednom postati napadačka sila.

Planetwin365 je dao prilično ujednačene, da ne kažemo potpuno jednake kvote: 2,80 na Island, 2,78 na Nigeriju i 3,00 na remi. Predlažemo da ovde "gađate" X, dok igra 0-2 gola ne bi trebalo da dolazi u pitanje za kvotu od 1,50.