Švedska Južna Koreja

Neefikasna Švedska na jalovu Koreju - evo šta još da igrate

> 08:20

Švedska se vratila na Svetsko prvenstvo posle 12 godina, a sada je čekaju nezgodni protivnici u borbi za prolazak u drugu fazu takmičenja. Jedna od njih će biti i današnji protivnik Južna Koreja, posle čega je čekaju Nemačka i trijumfalni Meksiko.

Švedska je pre takmičenja važila za drugog favorita grupe, odmah iza Nemačke, ali nakon nedeljnog trijumfa Meksika nad svetskim prvacima, ovaj meč ima drugačiji značaj. "Vikinzi" su bili hit baraža, jer su uspeli da izbace Italiju i sada su favoriti, ali im neće biti lako.

Južna Koreja je igrala na svakom Mundijalu od 1986. pa do sada, ali je samo dva puta prolazila grupu. Najveći uspeh postigla je 2002. godine, kada je kao koorganizator stigla do polufinala. Azijski gigant, međutim, nije impresionirao u kvalifikacijama, pošto je mogao da ostane bez plasmana, samo da Sirija nije tesno izgubila od Irana u kvalifikacionoj grupi. Osim toga, tim selektora Šin Tae-jonga ima samo jednu pobedu u poslednjih šest prijateljskih mečeva.

Švedska ima mnogo bolji tim, ali je u poslednje vreme u raskoraku. U Rusiju je otišla posle serije od četiri meča bez pobede, a nije dala gol u poslednje tri utakmice. Ovo podseća na učinak sa Eura 2016, kada tim nije uspeo da prođe grupu, nije nijednom pobedio i postigao je samo jedan gol.

Sa druge strane, Južna Koreja nije pobedila van kuće još od 2016. godine. Ovaj tim se takođe borio da postiže golove, jer je u pet kvalifikacionih mečeva dao samo dva gola. Tim je trenutno u seriji od čak 12 mečeva bez pobede na strani.

Prema planetwin365 kvotama, Švedska je favorit, jer njen trijumf množi uplatu sa 2,10. Kvota na pobedu Koreje je 4,15, a na X je 3,00. Kada se uzmu u obzir slaba forma i neefikasnost, jasno je zašto se očekuje da dođe igra 0-2 gola, za kvotu od 1,50. Predlažemo da osim nje odigrate i da će prvo poluvreme nerešeno za kvotu od 1,96.