Peru Danska

Vrlo zanimljiv okršaj Perua i Danske - šta igrati?

> 14:09

Duel Perua i Danske je možda i najzanimljiviji i najneizvesniji u prvoj fazi Svetskog prvenstva. Ova dva tima su favoriti da zauzmu drugo mesto u Grupi C, u kojoj je favorit Francuska, a danas se pokazalo da nikom neće biti lako sa Australijom. Zato je ovaj duel jako važan za oba tima, jer mogu u direktnom duelu odlučiti ko će dalje.

Peru je pomalo neočekivano došao do šampionata, ali je južnoameričke kvalifikacije završio serijom od pet mečeva bez poraza i tako pretekao južnoameričkog šampiona Čile i otišao u baraž, gde je pobedio Novi Zeland i došao na Mundijal posle 36 godina.

Peru je bio sjajan na poslednja dva Kopa Amerika: 2015. je bio treći, a 2016. je došao do četvrtfinala.

Danska je sa druge strane izborila četvrti plasman na Svetsko prvenstvo. Najbolji učinak napravila je 1998. godine, kada je došla do četvrtfinala. Najgore je prošla 2010. kada nije prošla grupu. Danska je imala burne kvalifikacije u lakoj grupi, ali je izborila baraž i tu je bila bolja od Irske.

Oba tima su bila jako dobra u finišu kvalifikacija, u baražu i posle u prijateljskim mečevima. To pogotovo važi za Peru, koji je bez poraza u poslednjih 15 utakmica. Danska u poslednjih 17 mečeva ima dva poraza, u prijateljskim mečevima igranim u januaru, posle čega ima dve pobede i dva remija.

Planetwin365 nudi kvotu od 3,21 na pobedu Perua, od 2,50 na trijumf Danaca i 2,95 na remi. Predlažemo ovde da razmislite o duploj šansi 1X za kvotu od 1,53 ili nešto sigurniju igru 0-2 gola za kvotu od 1,45.