Lacio Roma

"Derbi dela kapitale": Hoće li se Lacio oporaviti, a Roma obuzdati slavlje?

> 11:27

Kakav "Derbi dela kapitale" nas danas čeka! Lacio i Roma se bore za treće mesto i Ligu šampiona, a za vrat im sa petog mesta diše Inter, koji ima isti broj bodova kao i klubovi iz prestonice - 60.

Ovaj duel dolazi i posle epskih evropskih duela za oba tima, sa promenljivim uspehom. Lacio je u prvom meču pobedio Salcburg 4:2, a onda je poveo i u Austriji, samo da bi domaći tim postigao četiri gola i izbacio Rimljane iz Lige Evropa i plasirao se u polufinale takmičenja.

Sa druge strane, Roma je napravila jednu od najvećih senzacija u istoriji Lige šampiona, pošto je nadoknadila 1:4 iz prvog meča protiv velikog favorita Barselone, slavila 3:0 i plasirala se u polufinale.

U derbijima teško da ima favorita, a većina predviđanja se svodi na trenutnu inspiraciju. Lacio se oporavlja od šoka i ispadanja u meču u kome se očekivao siguran prolaz, dok Roma pokušava da obuzda slavljeničku atmosferu i prolazak dalje u duelu u kome je bila unapred otpisana.

Planetwin365 kvote pokazuju to jasno: kvota na keca je 2,55, na dvojku 2,75, a na X je 3,40. Jedino što je koliko-toliko sigurno su igre GG za kvotu od 1,43 i 3+ za 1,57.

Oba tima inače imaju vrhunske strelce, tako da možda nije loše u Specijalu sa strelcima odigrati da će gol na meču postići Ćiro Imobile za kvotu od 1,90, odnosno Edin Džeko za kvotu od 2,20.