Hrvatska Srbija

Počinje rukometno EP, Srbiju čeka najteži protivnik

> 15:34

U Splitu se večeras igra veliki rukometni derbi na Evropskom prvenstvu: Hrvatska-Srbija. Ruku na srce, to je derbi samo zbog imena selekcija, nego zbog nekog ujednačenog kvaliteta. Hrvatska je mnogo kvalitetniji tim, jedan je od najvećih favorita za osvajanje zlata, a "kauboji" su svetska rukometna velesila.

Hrvatskoj u kolekciji nedostaje jedino evropsko zlato i sigurno će biti motivisana da kod kuće dođe do jedine medalje koja joj nedostaje. Srbija je godinama lutala u rukometu, a 2012. je kao domaćin osvojila evropsko srebro, ali od tada je praktično nema na rukometnoj mapi. Kvalifikacije za ovo takmičenje je uspešno završila i to je bila prva pozitivna stvar u domaćem muškom rukometu posle dugo vremena.

Srbija je izgubila sve pripremne mečeve, ali to ne mora ništa da znači. "Orlovi" sada nemaju nikakav pritisak javnosti i medija i mogli su na miru da se pripremaju. U planetwin365 kladionici se pobednik ovde može igrati uz hendikep, koji iznosi -5,5. Kvota na 1HND jeste 1,87, a na 2HND jeste 1,83.

Pošto je ovo prvi meč na šampionatu, plus utakmica koja nosi mnogo emotivnog naboja i očekujemo da prvo poluvreme bude stegnuto, sa malo golova. Predlažemo da zato odigrate Under na granicu od 26,5 golova u prvom poluvremenu za kvotu od 1,88.