Tubize ne zna za poraz već pet utakmica, ali Berskot danas mora da pobedi

> 15:00

Meč koji zatvara 21. kolo belgijske Proksimus lige, odnosno drugog ranga takmičenja, jeste okršaj pretposlednjeg Tubizea i drugoplasiranog Berskota. Stvari bi trebalo da budu jasne, ali nije baš tako kako bi se reklo na prvi pogled.

Tubize je u seriji od pet mečeva bez poraza, sa tri remija i dve pobede u poslednja dva meča. U tim utakmicama je pobedio Reselare i Vesterlo i pomerio se sa dna tabele, ali je još jako daleko od izbegavanja plej-auta. Tubize sada ima 19 bodova na tabeli od osam timova, odnosno četiri manje od prvog sledećeg tima, ali i 13 manje od Lirsa, prvog tima van opasne zone.

Berskot je u prošlom kolu izgubio od Lirsa, a pošto je Serkl Briž pobedio u svojoj utakmici 21. kola, sada je preuzeo prvo mesto, sa bodom više od Berskota. Drugoplasirani tim ima bod više od Levena i samo četiri boda više od Lirsa. Gosti ovde, dakle, ne smeju da izgube, dok će domaćin svakako igrati plej-aut.

Stvari bi trebalo da su jasne, ali planetwin365 kvote prikazuju drugačiju sliku: pobeda domaćina donosi kvotu od 2,97, gostiju od 2,27, dok eventualni remi množi uplatu sa 3,30. Pobeda gostiju bi trebalo da se desi, ali kada se ima u vidu da je Tubize davao golove u svojih poslednjih šest utakmica, a Berskot u pet, mislimo da je možda bezbednije igrati 3+ golove za kvotu od 1,90, ili GG za 1,72.