Nansi-Olimpik

Olimpik za Evropu, Nansi za opstanak

> 12:01

Prva utakmica 34. kola francuskog šampionata može biti presudna u borbi za opstanak u ligi ali i za plasman u Ligu Evrope.

Nansi se grčevito bori za opstanak dok Olimpik i dalje gaji nadu da može do plasmana u sledeće izdanje Lige Evrope. Nansi je po broju bodova izjednačen sa Lorienom, imaju po 31 bod, i samo zbog trenutno bolje gol razlike nalazi se iznad crte za ispadanje dok će Lorien, ako ovako ostane do kraja prvenstva, sledeće godine igrati u nižem rangu takmičenja. Iza njih su Dižon sa 29 i Bastia sa 28 bodova a u grupi ugroženih timova je i Kaen koji ima 33 boda. Dva od ovih pet timova će u drugu ligu direktno dok će jedan igrati baraž i na taj način pokušati da sačuva trenutni status.

Olimpik je na drugom kraju tabele ali daleko od samog vrha. Osvojio je 51 bod, jedan manje od Bordoa i tri manje od Liona i sa ova dva kluba boriće se za dva mesta koja vode u Ligu Evrope. Olimpik je neporažen u šest mečeva za redom i čini se da su u pravom trenutku našli pravu formu pa sa dobrim izgledima ulaze u završnicu prvenstva. Na gostovanjima ne briljiraju ali su i tu u dobroj seriji, tri utakmice bez poraza za redom a ukupno tri pobede, pet nerešenih i osam izgubljenih utakmica u ovoj sezoni na gostujućim terenima.

Kao što se vidi iz priloženog bodovi su večeras (20:45h) potrebni i jednom i drugom timu pa očekujemo veliki borbu i dobar fudbal. Ovakve utakmice nose i odlične kvote, pobeda Olimpika je na kvoti 2,05 a pobeda Nansija na 3,79. Nerešeni ishod nosi kvotu 3,40 a spomenućemo i GG kvotu, ona iznosi 1,77. Do početka utakmice pratite eventualne promene a kada god se odlučite za akciju planetwin365 ponuda biće spremna!

Još sporta:

Može li Darušafaka da iznenadi Real večeras?

Strašna povreda Ibrahimovića: Kraj sezone za Zlatana! (VIDEO)

Uhapšen napadač na autobus Borusije! Motiv napada - za nepoverovati!

Kinezi i teško ludilo savremenog fudbala! Odbija li se uopšte ovakva ponuda?!

Nova glavobolja za Sašu Đorđevića - Još jedan reprezentativac završio sezonu?