Roda-GA Igls

EREDIVIZIJA: Ključni derbi začelja, jake kvote na okršaj loših

> 13:30

Prva utakmica 23. kola Eredivizije donosi nam jedan od ključnih mečeva u borbi za opstanak ove sezone: Roda-Go ahed Igls.

Roda je pretposlednja na tabeli sa 17 bodova, dok su GA Igls 15. na tabeli sa dva boda više, odnosno jednim bodom više od Sparte, prvog tima "ispod crte" u opasnoj zoni. "Fenjeraš" Hag, koji ima isto bodova kao i Roda, ide u goste vodećem Fejenordu, dok Ekscelzior, koji ima isto bodova kao Igls, dočekuje Herakles. Celo kolo, dakle, može da doprinese raspletu.

Roda ima samo dve pobede u šampionatu do sada, a u prošlom kolu je bila blizu treće, ali je Herakles u 87. minutu izjednačio na 2:2. Iglsi su u prošlom kolu pobedili Hag 3:1, a pre toga su bili bolji od Nejmegena 2:1, čime su svoj učinak popravili na pet pobeda u sezoni.

Roda ima najgori domaći učinak u ligi, pošto ove sezone u 11 mečeva ima samo jednu pobedu, uz pet poraza i pet remija, odnosno, osvaja tek 0,7 bodova po meču kod kuće. GA Igls su slični kad je gostujući učinak u pitanju: 11 prvenstvenih mečeva, jedna pobeda (u prošlom kolu), tri remija, sedam poraza.

Roda ove sezone daje tek 0,6 golova po meču, dok su Iglsi bolji sa 0,95, ali treba reći da su znatno popravili prosek u poslednje dve utakmice, u kojima su dali ukupno pet golova.

Ovo je duel dva ujednačena i slaba tima, ali gosti imaju dosta problema sa povredama, tako da su kvote sada na strani domaćina. Kec ovde donosi kvotu od 2,00, dok je dvojka 3,90, a eventualni X 3,35. Ako želite da izbegnete rizik, igra 0-2 gola je idealna za kvotu od 1,70.