Bastija Monako

LIGA 1: Monako ide u Bastiju po unapred upisane bodove

> 11:29

Bastiji predstoji grčevita borba za opstanak u poslednjih 14 kola Lige 1, a večeras je protiv Monaka čeka nemoguć zadatak da izbegnu poraz. Gosti će želeti da zabeleže unapred upisana tri boda i tako pojačaju pritisak na prvog pratioca Pari Sen Žermen, koji trenutno zaostaje tri boda.

Monako je lider Lige 1 ove sezone, za sada sigurno čuva prvo mesto i to radi vrlo ubedljivo. U prvih 25 kola postigao je sumanutih i pomalo neverovatnih 75 golova, odnosno, daje ih tačno tri po meču. "Kneževi" su odigrali 25 utakmica i ostvarili 18 pobeda i pretrpeli samo tri poraza. Bastija je odigrala 24 meča, jedan manje od Monaka, i zabeležila pet pobeda i 12 poraza, a nema prvenstvenu pobedu u poslednjih šest utakmica, u kojima je pretrpela četiri poraza i zabeležila dva remija. Bastija je pretposlednja na tabeli sa 22 boda, koliko ima i "fenjeraš" Lorijen, ali nije poslednja zbog nešto bolje gol razlike.

Nema ovde neke velike filozofije, treba samo pronaći igru sa najvećom kvotom. Monako je u decembru pobedio Bastiju kod kuće 5:0. Bastija je u poslednjih 10 prvenstvenih utakmica dala devet golova, a Monakova odbrana je dobra, ali nije savršena, jer se tim oslanja na napad.
Zato možda nije loše razmisliti o igri GG za kvotu od 1,98. Što se tiče golova, kvota na već viđenih 3+ golova je 1,80, dok je kvota na 4+ golova odličnih 2,98. Pričamo o golovima jer su tu povoljnije kvote nego u troznaku, gde je kvota na pobedu Bastije 7,05, a na pobedu Monaka 1,49, a eventualni X je 4,40.

Osim toga, Radamel Falkao dao je ove sezone 16 prvenstvenih golova za Monako, tako da vredi razmisliti o igranju na njega u Specijalu da će postići gol za kvotu od 1,87.