"Kada je Luka u pitanju, emocije me uvek savladaju"

> 15:47

Igor Kokoškov je u NBA ligi debitovao pobeom protiv svog učenika u dresu Dalas Meveriksa. 

Ubistvo novinara odlaže teniski klasi u Džedi

Ovo je bio dvoboj dvojice igrača, koji su među najužim favoritima za rukija godine, Deandrea Ejtona i Luke Dončića. Ejton je ovoga puta odneo trijumf, na svom debiju u NBA ligi, ali i na debiju Igora Kokoškova na klupi Sansa.

Srbin je dobio priliku po prvi put u karijeri da bude glavni trener jedne NBA ekipe, za sada deluje da je pravi čovek za posao u Arizoni. Kokoškov je u intervjuu za američke medije otkrio da mu nije bilo lako da bude na suprotnoj strani od Luke Dončića, sa kojim je pre oko godinu dana pokorio Evropu.

"Srećan sam zbog Luke. Odlično smo se proveli dok smo radili zajedno, pa kada god je Luka u pitanju emocije me savladaju jer mi se vrate sećanja. Nikada nisam sumnjao da će biti NBA igrač, kao ni da će imati dobru karijeru. Želim mu sve najbolje", izjavio je Kokoškov.

Govorio je Srbin i o najvećim prednostima i kvalitetima slovenačkog reprezentativca.

"Njegova veličina i mogućnost da dodaj. Mislim da je najteže naučiti dodavanj. Ne samu tehniku dodavanja, već kada je u pitanju stvaranje akcija. Da bi bio dobar paser i plejmejekr moraš dobro da razumeš igru i da čitaš situacije na terenu. To je košarkaški IQ. On je veoma, veoma pametan igrač i zbog toga dobro čita situacije, nesebičan je i čini druge boljim. Zrelo igra za svoje godine", dodao je trener Finiksa Igor Kokoškov

JOŠ SPORTA:

Greh iz "prošlosti" - Vidal plaća kaznu od 800.000 evra

Zvezdi preti još jedna kazna?

Kad je teško RUNI (VIDEO)

Ko kaže da žena ne zna da ga zabije (VIDEO)