Stiv Ker: Dolazim po tebe, File!

> 11:45

Lista ljudi koji imaju osam i više prstenova u NBA ligi je mala: Bil Rasel, njegovih 5 saigrača iz 50-ih i 60-ih u Seltiksima, njihov trener Red Auerbak i u modernoj eri Fil Džekson koji je zgrabio 11. Ako računate i predsednike klubova, ubacićete i ime Peta Rajlija tu.

Olimpijakos je prvak Evrope!

Stiv Ker se priključio ovom odabranom društvu kada je njegov Golden Stejt očistio Klivlend sa 4:0 i stigao do treće titule u četiri uzastopna finala.

On je u zlatno doba Čikago Bulsa tri puta bio šampion, u onoj generaciji sa Majklom Džordanom, dok je dva puta osvajao NBA ligu i sa San Antonio Sparsima. 

“Kada imate nešto zbog čega ste uzbuđeni svako jutro kada se probudite, a imate i sjajnu porodicu koja vas okružuje, onda je sve to vredno napora”, rekao je Ker posle finala sa Kavsima.

Stiv Ker je na današnji dan pre 21 godinu pogodio čuveni šut u šestoj utakmici finala 1997. kada su Bulsi savladali Jutu.

Njegov pobednički mentalitet preneo se i na Karija, Tomspona, Grina i Durenta i videćemo kako će se odvijati stvari u budućnosti jer ako se ne dogode radikalni trejdovi, poput priča da će Lebron u Hjuston, ne vidi se kraj dominaciji Golden Stejta.

A ako tako nastave, Stiv Ker će morati na noge da stavlja prstenove.

JOŠ SPORTA:

Amerikanci vodili, Mbape spasao galske petlove

Bez Ibrahimovića neprepoznatiljivi

Maroko neporažen na 17 mečeva - nova žrtva Estonija

Presing u sva tri meča!