Kokoškov: Ja sam NBA trener, ne evropski

> 10:41

Predstavljanje srpskog stručnjaka Igora Kokoškova u Finiksu prošlo je uz šale i konstataciju da je on već NBA trener, ne evropski.

Kada igra tako, on je nezaustavljiv! Kevin Durent doneo brejk

Prvo pitanje bilo je vezano upravo za to što je kao evropski trener seo na klupu NBA tima. Međutim...
"Ne smatram se evropskim trenerom. Ja sam NBA trener", rekao je Kokoškov.

"Oduvek se trudim da svoje slabosti pretvorim u prednost. Sve ovo je neverovatno. Znate, u Americi me zovu stranim trenerom, a u Evropi sam čuo komentare – 'O njemu se priča u NBA, uzeo je i američko državljanstvo, sada je jedan od njih'. Tako da, niko me neće. Nije stvar u tome, da li ste stranac ili ne... Ovo je moj dom. Finiks je moja kuća i osećam se potpuno komotno", našalio se Kokoškov.

"Šalu na stranu, ništa od toga zapravo nije ni bitno, da li ste stranac ili Amerikanac... Jedino što je važno jeste da dobro obavi posao i da se pobeđuje. Verovatno će mi i biti teže zbog svih okolnosti, zbog činjenice da sam pionir i prvi neamerički asistent u NBA ligi, koledž košarci i sada prvi glavni trener u NBA. Sve to nosi određenu odgovornost. Jer, ukoliko ne uspem reći će – 'Vidite da ne može da bude dobar trener, držimo se mi naših ljudi", zaključio je Kokoškov.

JOŠ SPORTA:

Luka Adžić odbio novi ugovor sa Zvezdom

Zamena za Donalda stiže iz Novog Sada

Kolumbija objavila spisak

Fulam posle preokreta u finalu