Od 2003. dvorana "Amerikan erlajns centar" u Dalasu je bila najnegostoljubivija hala za Sakramento Kingse. Ali ne i za ove Kingse, u kojima iz dana u dan sve više briljira Bogdan Bogdanović.

Bogdanović predvodio Kingse do pobede i prekida jedne jako neugodne tradicije! (VIDEO)

> 09:11

Posle 22 uzastopna poraza na gostovanju Maveriksima, "kraljevi" polako ali sigurno grade svoj revanš. Dobili su četiri od poslednjih pet mečeva u Dalasu, ali prvi put im se od 2003. desilo, i to baš ove sezone i Bogdanovog dolaska u Sakramento, da su u oba odigrana meča na terenu "divlje teladi" - ostvarili trijumf. Ovaj minule noći, od 109:114, izgrađen je uz odličnu partiju srpskog reprezentativca.

Bogdan Bogdanović je na terenu proveo 33 minuta, a za to vreme postigao 19 poena, šutirajući 5/10 za dva, te 3/7 za tri. Imao je i pet skokova, kao i četiri asistencije, a jednom je izgubio loptu. Igrao je - ovako:

Bogdanović je bio drugi strelac "kraljeva" (Rendolf je ubacio 22 poena), bio je i drugi asistent (iza Foksa - 7), a četvrti skakač (posle Rendolfa i Kufusa koji su imali po sedam, odnosno Džeksona sa šest).

Razigrani "kraljevi", kojima baš "ne cvetaju ruže" ove sezone, kako zbog mladosti ekipe, tako i zbog neuigranosti prilično renoviranog tima, sada već deluju sve bolje i bolje. Naravno, pobeda u derbiju začelja (oba tima sada imaju po skromnih 18 trijumfa, a trostruko više odigranih utakmica) nije spektakularan događaj, ali je važan za Kingse koji tragaju, zapravo izgrađuju novi identitet. A njihovim navijačima svakako da uopšte ne zvuči loše bilo šta što podseća na identitet nekadašnjih "kraljeva", koji su te 2003, sa Divcem i Stojakovićem u ekipi, bili poslednja generacija Sakramenta do ove - koja je "počistila" Dalas usred Dalasa u jednoj sezoni.

Bogdana sada, za razliku od ostatka Kingsa, ne čeka kraći predah - već putovanje u Los Anđeles, gde će uzeti učešće u Ol-star vikendu.

JOŠ SPORTA:Venger rešava gorući problem - Stiže pojačanje iz Barse 

Klop našao letnje pojačanje u Španiji 

Branko Lazić ispisao istoriju - Zvezda furiozno zadržala prvo mesto 

Iliev obećava - Grobari upamtite ovo ime