Srpski plejmejker ugostio novinara Njujork Tajmsa u menzi LA Klipersa i otkrio mu kako doživljava NBA ligu u svojoj ruki sezoni.

Teo otkrio zašto više voli da asistira nego da šutira!

> 16:28

Srpski reprezentativac Miloš Teodosić spada među povučene igrače od kojih novinari koji prate NBA ligu nisu mogli da čuju mnogo toga od kada je stigao u najjaču ligu na svetu.

Zbog toga je novinar Njujork Tajmsa Mark Štajn sa zadovoljstvom prihvatio pozic da doručkuje i porazgovara sa Teom o stvarima vezanim za prvu sezonu koju Srbin provodi u NBA ligi.

"Ne mogu da jedem odmah nakon što ustanem. Mogu da imam deset obroka dnevno, ali moraju da budu mali, mali, mali..." opisao je deo svoje dnevne rutine u NBA ligi srpski plejmejker.

Kada je arhivirana priča o doručku i dnevnim navikama prešlo se na ozbiljnije teme. Dolazak u NBA ligu, moguće učešće na "Ol Star" utakmici, želja za dokazivanjem u najjačem takmičenju na svetu.

"Biti deo "Ol Stara" je svaako nešto veliko i dobro. Ali, imam 30 godina. Možda je bolje da neki mlađi momci budu deo toga i osete kako izgleda", rekao je Teodosić.

Prošlog leta Teo je završio saradnju sa CSKA, odbio unosniji ugovor "Armejaca" i pristao da parafira za LA Kliperse koji su mu dali 12,3 miliona dolara za dve sezone.

"Bilo bi mi žao da nisam došao. Želeo sam da dokažem sebi da sam sposoban da igram u NBA ligi sa svim ovim momcima. Žao mi je samo što nisam ranije osvojio Evroligu jer bih onda prešao u NBA dosta ranije", dodao je srpski plejmejker.

Iako je na papiru ruki, niko u LA Klipersima Tea ne doživljava kao "početnika".

"Srećan sam što me ne tretiraju kao rukija", poručio je Teo.

Kao što možete da vidite, Teo ni ovoga puta nije bio preterano pričljiv ali je novinaru Njujork Tajmsa na kraju ipak otkrio nekoliko zanimljivih stvari.

Fudbal prati i navija za Milan i Liverpul, a više voli da doda nego da šutne jer u tom slučaju "čini užitak dvojici igrača".

JOŠ SPORTA: Konte: "Loš sam u ubeđivanju kluba oko kupovine igrača"

Murinjo: 10 sati ne bismo dali gol 

Pep sklapa kockice - Siti završio tri pojačanja za leto  

Partizan u Evropi? Čeka se "vajld karta"