Šta će biti sa Jokićem? Denver u problemu oko "seleri kepa"

> 23:31

Specijalizovani novinar ESPN za NBA, Zek Lou, napisao je članak izdvojio sve ekipe i ono što bi one trebalo da rade u poslednjim danima trejd roka.

Kada je Zek Lou stigao do Denvera, istakao je da se ekipa iz Kolorada nalazi u nezgodnoj situaciji zbog velikih plata igrača, kao i nadolazećeg ugovora Nikole Jokića.

BOGDANOVIĆ NEVEROVATNOM TROJKOM SRUŠIO ČIKAGO BULSE: 
Fantastični Bogdan vodio Sakramento do pobede (VIDEO)

Od Jokića u timu manje zarađuje samo Ričard Džeferson, odnosno srpski košarkaš je i dalje na ruki ugovoru – 1.471.756 hiljada dolara.

Naredne sezone u NBA ligi "seleri kap" raste na 108 miliona dolara, što znači da će Denver moći da potiše ugovor sa Jokićem od 26 miliona dolara na godišnjem nivou, odnosno 130.000.000 za pet godina.

Poenta teksta Zea Loua je da če gotovo sigurno Vil Barton na leto tražiti veći ugovor nego što sada ima (3,5 miliona trenutno).

JOKIĆ NASTAVLJA SA SJAJNIM PARTIJAMA:
 Denver sve bliži plej-ofu! (VIDEO)

Ukoliko Denver da Jokiću maksimalni ugovor, onda neće moći da ponudi Bartonu sumu koja bi njega mogla da zadovolji, pa bi zbog toga Nagetsi mogli da trejduju Bartona pre kraja trejd roka (osmi februar).

Igrač koji bi takođe mogao da napusti Denver u roku od dva dana je i Kenet Farid. Farid trenutno zarađuje 12,9 miliona dolara ugovor, a s obzirom da malo igra ove sezone to je očigledno prevelik teret za Denverovo budžet, odnosno "seleri kep".

Definitivno nas očekuju uzbudljiva dva dana u NBA ligi, pogotovo što je mnogo ekipe morati da povuku određene poteze, a jedna od njih je i Denver.


JOŠ SPORTA: 

NBA - Bobi debitovao, loše izadnje Teodosića

Predsednik Partizana otkrio: "Prete mi da će mi zapaliti svu imovinu"

Sukob dve frakcije Grobara sprečila policija (VIDEO)

Kapiten Partizana ne pamti turbulentniju sezonu