Đorđević zove sve što ima

> 16:49

Selektor Srbije u planu ima i zvaće igrače iz NBA, Evrolige, ali i one koji su odigrali dosadašnji tok kvalifikacija.

Izabrane najbolje petorke NBA lige

Od Miloša Teodosića, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice i Bobana Marjanovića, preko Nikole Kalinića, Marka Gudurića, Dragana Milosavljevića, Nemanje Nedovića, Nikole Milutinova, povratnika Vladimira Lučića i Stefana Jovića, kojih nije bilo prethodnih meseci zbog povreda, potencijalnih kandidata Luke Mitrovića i Dejana Muslija, do Miroslava Raduljice, Marka Simonovića, Stefana Birčevića, Ivana Paunića, Dejana Todorovića, Stevana Jelovca i ostalih. 

Nemanja Bjelica i Nikola Jokić su se oglasili povodom igranja za reprezentaciju. 

Milana Mačvana i Ognjena Kuzmića neće biti zbog toga što se još oporavljaju od teških povreda. 

Videćemo da li će Miloš Teodosić moći da pomogne svojim drugarima s obzirom da se oporavio od povrede pa je upitno da li će ga Klipersi pustiti. Teoretski, sa ostalim igračima iz NBA ne bi trebalo da bude problema pošto su oni slobodni od aprila.

Izjave pojedinih igrača kako žele da igraju za reprezentaciju su na mestu ali ko će sve igrati ostaje da se vidi u narednom periodu jer svi znamo kako funkcioniše sistem u NBA ligi. Uglavnom nije do samih igrača već do klubova koji uglavnom ucenjuju igrače. 

Srbija 29. juna gostuje Gruziji u Tbilisiju, a onda 2. jula igra sa Nemačkom utakmicu u Novom Sadu, gde će se najverovatnije odlučiti ko će biti prvi tim u Grupi G.

JOŠ SPORTA:

Safin: Šta nije u redu sa mlađim teniserima?

Novak na 13. mestu najpopularnijih sportista

Fred dolazi u Mančester

Srpkinje brutalne, Tijana Bošković najbrutalnija