Sale Đorđević: "Slobodna bacanja uzrok poraza"

> 08:52

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević ocenio je da je veliki broj promašenih slobodnih bacanja uzrok poraza od Nemačke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Čestitam Nemačkoj na pobedi, odigrali su tvrdu, fizički veoma dobru utakmicu. Mi smo, sa druge strane, promašili previše slobodnih bacanja u drugom poluvremenu i to nas je koštalo poraza. Možda je značaj utakmice opteretio neke naše igrače, pa smo i u poslednjem minutu sa tri promašena slobodna bacanja, ispustili priliku da utakmicu uvedemo u potpuno izjednačenu završnicu", rekao je Đorđević.

Naši košarkaši doživeli su poraz na gostovanju u Nemačkoj 79:74 u derbiju Grupe G kvalifikacija za Mundobasket 2019. u Kini. Sledeća utakmica ih očekuje sutra u Beču sa reprezentacijom Austrije od 20:20h.

"Napravili smo nekoliko grešaka i izgubljenih lopti u odlučujućim trenucima. Ipak, naš mladi tim, u kome je večeras bio samo jedan igrač sa poslednjeg Evropskog šampionata, igrao je srcem, borio se i to je svakako pozitivno i na takav odnos prema igri mogu da budem ponosan. Moramo sa pozitivnim mislima da se okrenemo sledećoj utakmici protiv Austrije, koja nas već u nedelju čeka u Beču", zaključio je selektor Srbije.  

JOŠ SPORTA: 

Nakon poraza od Plzenja oglasio se i Vučelić - Evo šta će biti sa Đukićem 

Rajola ugovara veliku trampu Junajteda i Barselone   

Goleada na krovu - Voždovac savladao Napredak  

Zvezda doživela težak poraz u Nemačkoj