Kapiten reprezentacije Srbije Milan Mačvan je istakao da će naša reprezentacija na narednim prvenstvima napasti zlatnu medalju.

Mačvan:"Dosta je bilo srebra, vreme je za zlato"!

> 17:41

Srpski košarkaš Milan Mačvan rekao je danas da se nada da će njegova reprezentacija u narednim godinama konačno osvojiti zlatnu medalju.

"Nadamo se da ćemo u narednih nekoliko godina konačno osvojiti zlatnu medalju. To bi bila kruna naše generacije. Malo nismo imali sreće od kako smo 2009. ušli u reprezentaciju, imamo četiri srebra", rekao je Mačvan za sajt FIBA.

Mačvan je naveo da da je reprezentacija Srbije spremna da na Svetskom prvenstvu u Kini za dve godine osvoji zlatnu medalju.

Reprezentacija će se, iako nekompletna, okupiti za početak kvalifikacija, a Mačvan je naveo da se raduje ponovnom susretu sa saigračima.

"Tim će biti prošaran, ali smo svi tu sa istim ciljom, da svoju zemlju odvedemo na Svetsko prvenstvo. Moramo da se plasiramo, to je stvar časti i ponosa", kazao je Mačvan.

Srbija će kvalifikacije početi 24. novembra protiv Austrije, a potom će se tri dana kasnije sastati sa Gruzijim. Obe utakmice igraće se u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Još sporta:

Agasi siguran u srpskog asa: "Novak je rešio problem lakta jednom za svagda!"

Tajsonu zabranili ulazak u Čile!

As Čelsija odbio da igra za reprezentaciju Engleske!

Real ispustio Portugalca! "Đavoli" doveli "novog Ronalda"!