Trofejni srpski trener najavio rastanak selektora sa "orlovima" nakon Eurobasketa!

Pešić šokirao košarkašku Srbiju: "Srbija na jesen ostaje bez selektora!"

> 14:55

Trofejni srpski trener Svetsilav Pešić najavio rastanak selektora Aleksandra Đorđevića sa "orlovima" nakon Eurobasketa! Prema njegovim rečima Evropsko prvenstvo u Turskoj biće poslednje takmičenje reprezentacije pod vođstvom Aleksandra Đorđevića

"Za Sašu je možda dobro da vodi i reprezentaciju i klub, ali kada se završi Evropsko prvenstvo, on se, koliko znam, više neće baviti reprezentativnom košarkom, već samo Bajernom", izjavio je Pešić.

Pešić je jako dobro upućen na dešavanja unutar nemačkog kluba, jer njegov sin Marko radi u njemu kao prvi operativac. Pešić stoji iza te informacije.

"Koliko znam i koliko sam informisan, on ima obavezu da vodi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu i nakon toga da se bavi klupskom košarkom, što je sasvim normalno, jer je nemoguće voditi klupsku i reprezentativnu košarku. To je praktično nemoguće".

Aleksandar Đorđević selektor je reprezentacije od 2013. godine. Pod njegovim vođstvom Srbija je osvojila svetsko i olimpijsko srebro i igrala polufinale EP. Njegov ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije, produžen pretprošle godine, ističe leta 2019.

Još sporta:

Kakva lista! Murinjo osigurao Grizmana, sledeći je "čarobnjak iz kneževine"! 

Totenhem u problemu! Glavnu zvezdu kluba želi Mančester! 

Novi ugovor! Kuman se uzda u mladu nadu Evertona!

Turska bajka! Titula prvaka izmamila suze našeg proslavljenog odbojkaša! (VIDEO)