KSS se oglasio saopštenjem, povodom pisanja da Denver brani Jokiću da igra za reprezentaciju Srbije.

Denver je rekao: DA! Srbija može da računa na Nikolu Jokića!

> 16:30

KSS je, povodom pisanja da Nagetsi neće dozvoliti Nikoli Jokiću da nastupa za reprezentaciju Srbije, konktaktirao Denver i dobio konkretan odgovor.

Potpisnik saopštenja KSS je predsednik Predrag Danilović:

- S obzirom na učestalu neprofesionalnost da se o igračima, kandidatima za košarkašku reprezentaciju Srbije, prve vesti o eventualnom otkazivanju učešća često šalju kroz medije preko trećih lica, umesto da se prvo obavesti Košarkaški savez Srbije, ne želimo da kao ozbiljna košarkaška institucija priznata u Evropi i svetu, dajemo šansu za bilo kakvo proračunato pogrešno izveštavanje, već da ukratko objasnimo sportskoj javnosti, ali i svim igračima i saradnicima, istinitu činjenicu - ističe se u saopštenju KSS. 

KSS potom navodi da nijedan klub ne može igraču da zabrani da igra za svoj nacionalni tim.

- Ni jedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima koji su pod ugovorom zabrani igranje za nacionalne timove svojih zemalja iz mnogo razloga, ali, pre svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u svoje klubove mnogo bolji i zreliji nego što su bili. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koje imaju šansu da se kroz takmičenja bore za osvajanje medalja - navodi se u saopštenju.

Pored ovoga, KSS je kao potvrdu njihovog stava i stava svih sportskih radnika, priložio odgovor potpredsednika i pomoćnika generalnog menadžera Denvera Arturasa Karnišovasa, koji je korektno i sportski odgovorio na pitanje:

Da li i zašto Denver zabranjuje nastup njihovog igrača Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na EP 2017?

- Prema ugovoru između NBA i FIBA, mi ne možemo i nećemo braniti Nikoli da igra za reprezentaciju Srbije. Obavestite me ukoliko budete imali daljih pitanja. Već sam razgovarao sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem po ovom pitanju. Hvala vam - navodi se u odgovoru Karnišovasa.

Još sporta:

Ovo je tim sezone u Premijer ligi, vodeći dvojac dominira! (FOTO) 

Totenhem kaparisao zvezdu Bajerna i ozbiljno napada titulu u Premijer ligi! 

Kari može sve! Krađa, dribling, pa magično dodavanje za potez sezone! (VIDEO) 

Nole je malo nervozan! Srpski teniser teško podneo poraz! (VIDEO)