Ovo je lista igrača koji bi zajedno sa Teom mogli da čine reprezentativni tandem

Tri igrača koji mogu da zamene Stefana Markovića u dresu Srbije

> 09:54

Stefan Marković je potvrdio da više neće biti deo košarkaške reprezentacije Srbije, a sa obzirom na formu i na zdravstvenu situaciju među plejmejkerima u srpskoj košarci, u ovom trenutku je ovo ozbiljan problem za selektora Aleksandra Đorđevića.

Pre svega zbog činjenice da projektovani drugi plejmejker naše reprezentacije, Stefan jović, već izvesno vreme kuburi sa povredom leđa U njegov povratak na teren pre izvesnog vremena se uključio i selector Đorđević lično, obezbedivši mu najbolji mogući tretman na klinici u Minhenu, ali je u ovom trenutku zaista upitno koliko će Stefan moći da pomogne reprezentaciji ovog leta.

ZBog svega toga vam predstavljamo listu od tri igrača koji bi mogli da zamene Stefana Markovića u srpskoj reprezentaciji na poziciji plejmejkera.

Nemanja Nedović je možda i najlogičniji izbor u ovom trenutku, sa obzirom na njegovu formu, kao I iskustvo igranja u reprezentaciji. On je ove sezone potvrdio dobru formu, a pored šuterskih osobina, krase ga i skočnost pa bi sasvim sigurno u određenim taktičkim varijantama bio od koristi selektoru Đorđeviću.

Drugi na listi je Dragan Milosavljević. Čovek od zadatka, je vrlo često u svojoj karijeri znao da zaigra na poziciji tri, ali je njegova prirodna pozicija ipak bekovska. Igra u sjajnoj formi u nemačkom prvenstvu, dobro poznaje selektorov rad, prošle godine je možda malo i nepravedno zapostavljen, tako da eto prilike da se ove sezone ponovo uključi u rad reprezentacije.

Šta reći o Branku Laziću što već ne znate? Zvezdin čovek od zadatka, pravi specijalac za igru u odbrani, ali je ove sezone osetan njegov pomak i u napadačkim karakteristikama. Možda I najvažniji šraf Zvezdine mašinerije, koja je tokom sezone besprekorno funkcionisala u ABA ligi, a u Evroligi je najverovatnije samo povreda Jovića sprečila “crveno-bele” da se plasiraju među osam najboljih timova Evrope. Njegova jedina mana je to što nema iskustva u radu sa reprezentacijom, kao I pitanje umora I potrošenosti.

U svakom slučaju nikome od ovih zaista izuzetnih momaka neće biti lako da se izbori za pravog Pefijevog naslednika, ali ne sumnjamo da će na kraju Aleksandar Đorđević napraviti pravi izbor.

 

Još sporta:

Čikago mnogo bolje izgleda na srpski pogon (VIDEO)

Kad Barselona zove to se ne odbija

E ovako se pada u trans zbog fudbala (VIDEO)

Lebron spasao Klivlend, veliko iznenađenje u Kanadi! (VIDEO)