Stefan Marković je postao sinonim za uspehe košarkaške reprezentacije, a ove sezone igra u fantastičnoj formi u ruskom Zenitu.

RASTUŽIO MNOGE NAVIJAČE: Evo zbog čega Marković neće igrati na Evrobasketu! (VIDEO)

> 16:47

Izveštaji koji iz dana u dan govore o njegovim odličnim partijama naterali su mnoge da se ponadaju da će se popularni Pefi vratiti u nacionalni tim, ali je usledilo razočaranje:

– Nije to odluka koju sam doneo preko noći, niti neko treba da me moli, nisam klinac. Jedini razlog jeste moje fizičko stanje. Godine sam proveo u jakom ritmu bez pauze i to je ostavilo traga, telo mi ne dozvoljava više, rekao je Marković.

On je potom dodao:

– Vratio sam se posle povrede, želeo sam po svaku cenu da budem deo te priče u kvalifikacijama – ispunili smo svoj san posle, uzeli medalju na OI, neka to bude jagoda na šlagu i srećan sam što je tako, ali moja odluka bila bi ista i da nije bila tog uspeha. Odluku sam doneo još pre Rija, to su znali ljudi oko mene i saigrači sa kojima sam baš blizak. Slučajno je izašlo u javnost i napravio se ’bum“, rekao je plejmejker Zenita i bivši reprezentativac Srbije.

Podsetite se nekih od poteza iz dosadašnje Markovićeve karijere:

Još sporta:

PARTIZAN NE BRINE ZA BUDUĆNOST: Kadeti rasturili Romu sa četiri laka gola!

NE MOŽE OVO U SUPERLIGI: Neuspela 'panjenka' i veliki promašaj! (VIDEO)

TEŠKOM MUKOM DO POBEDE: Britanac namučio Noleta, ali nije uspeo da ga iznenadi!

VELIKA POMOĆ SUDIJE: Real do rekorda, Ramos junak, ali u senci očajne odluke! (VIDEO)