Košarkaški savez Srbije doneo je odluku vezanu za novog selektora ženske košarkaške reprezentacije Srbije, a izbor je pao na višeg košarkaša i trenera Crvene zvezde.

KSS DONEO ODLUKU: Poznat naslednik Marine Maljković!

> 07:57

Nakon iznenađujuće ostavke koju je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković podnela na tu funkciju, čelnici KS Srbije užurbano su krenuli u potragu za njenim naslednikom.

KSS je doneo odluku i izbor je pao na bivšeg košarkaša i trenera Crvene zvezde Stevana Karadžića koji je poslednji trenerski angažman imao u Jeniseju iz Krasnojarska.

Radi se o proslavljenom košarkašu Crvene zvezde, čoveku koji je svojevremeno blistao u crveno-belom dresu i koji je po završetku igračke karijere u dva navrata predvodio klub sa Malog Kalemegdana.

Kao zamenin selektora sa reprezentacijom Jugoslavije stigao je do titule prvaka sveta u Indijanapolisu, dok je kadetsku i juniorsku selekciju Srbije i Crne Gore vodio do zlatnih medalja na Evropskim prvenstvima.

Stevan Karadžić je svojevremeno, kao trener Hemofarma, proglašen za najboljeg stručnjaka Evrokupa, a u periodu od 2010. do 2015. godine vodio je Jenisej iz Krasnojarska.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na leto brani titulu prvaka Evrope u Češkoj što znači da će Stevan Karadžić imati težak zadatak u ranoj fazi selektorskog mandata.

Još sporta:

FILMSKA PRIČA: Za samo godinu dana od Zaprešića do Atletiko Madrida!

NOVA TRANSFER BOMBA: Brazilac definitivno u Zvezdi!

KAO U DOBRA STARA VREMENA: Fabregas se vratio kući! (FOTO)

GOTOVO: Teo ne može da nastupi, menja ga Anđušić!