Evroliga želi da proširi svoje tržište

> 16:25

Evroliga i IMG sarađuju već dve godine a i dalje su na prvom stepeniku njihovih marketinških ideja koje su zamislili pre samog potpisivanja ugovora. 

RG: Austrijanac i Nemac prvi četvrtfinalisti

"Glavni uspeh je smanjivanje ekipa sa 24 na 16, kako bi svi igrali jedni protiv drugih. To je potpuno promenili sistem i kvalitet utakmica, a sad je pitanje kako ići dalje", rekao je Bido za Jurohups.

Bido je rekao da je naredni potez da se od sezone 2019/20 Evroliga proširi za još dva mesta, koja će ići Francuskoj (ASVEL) i Nemačkoj (Bajern), marketinški potez IMG kako bi proširili košarku na velika tržišta. 

"Mislim da su Nemačka, Francuska i Velika Birtanija tržišta koja želimo da razvijamo. Moramo da se osiguramo da će neko ko se priključi Evroligi biti dovoljno konkurentan. Ovo je odlično po nas i nastavićemo da radimo u tim državama što je više moguće kako bismo tamo dodatno promovisali Evroligu", rekao je Bido. 

On priznaje uspeh i popularnost fudbalske Lige šampiona, ali ne misli da Evroliga nju mora striktno da kopira, jer u startu postoji mnogo razlika. 

"Sigurno postoji dosta stvari zbog kojih big mogao da budem ljubomoran na njih, ali ima i mnogo razlika. To je drugačiji sport, tako da nema mnogo stvari koje bi mogli da upoređujemo. Mi ne pokušavamo da ih kopiramo, postoji mnogo stvari koji su specifično za nas, košarku i Evroligu", jasan je Bido.

JOŠ SPORTA:

MLS: Još jedan atraktivan gol Kataija

Daleko od Zvezde... Ponuda od 2 miliona evra za Mitrovića

Nemci izgubili od Austrije... nikakav problem

Lorenco pobedio posle dve godine!