Gazda zelenih iz Atine nije štedeo uvrede

Janakopulos poslao jasnu poruku Bartomeu, Panatinaikos napušta Evroligu

> 19:14

Vlasnik košarkaškog kluba Panatinaikos Dimitris Janakopulos objavio je danas na svom instagram profilu kako njegov tim neće više učestvovati u Evroligi. On uz fotografiju na kojoj je logo Svetske košarkaške federacije (FIBA) napisao "Panatinaikos se vraća tamo gde je košarka oduvek trebalo da bude".

Zlatni Znarok podneo ostavku, evo ko će voditi Ruse na SP

Janakopulos je potom objavio fotografiju na kojoj je predsednik Evrolige Đordi Bartomeu i piše "Evroliga mafija", uz opis na grčkom "Završićemo vas, niko se ne igra sa Panatinaikosom".

Ovakve komentare prouzrokovao je neuspešan sastanak Janakopulosa sa čelnicima Evrolige i ostalim ekipama, koji nisu prihvatili njegove zahteve. Na jednom od prethodnih objava na svom instagramu on je imao samo kritike na račun Bartomeua.

- Posle 17 godina, gospodin Bartomeou i njegova ekspertiza doveli su dohodak Evrolige do „astronomskih“ 40.000.000 evra, što je manje od ragbija, kriketa i rukometa... On je tako uspešan da možda treba da mu damo bonus. Matematika je takva da 16 timova ulaže oko 300.000.000 svake godine i zauzvrat ukupno prihoduju 40.000.000. U bilo kojoj drugoj kompaniji neko sa toliko lošim rezultatima bi podneo ostavku, ali Đordi to neće, a čak se oseća i uspešnim - napisao je Janakopulos.

Evroliga je prošle sezone suspendovala Janakopulosa, koji je vređao navijače Fenerbahčea, ali je tu kaznu prekršio već u prvoj evroligaškoj utakmici protiv Olimpijakosa, kada se pojavio na tribinama OAKA arene. On je tražio da mu se kazna umanji, ali je Savet Evrolige odbio njegovu žalbu na jednogodišnju suspenziju.

JOŠ SPORTA: 

Miletić: Ne znam za poraz u derbiju

„Stara dama“ presavila tabak: UEFA da otera Kolinu!

Alimpijević: Idemo u Podgorici po brejk!

Niksi otpustili Hornaseka