Predsednik Bajerna prokomentarisao smenu Đorđevića

> 14:59

Uli Henes, predsednik fudbalskog i košarkaškog kluba Bajern Minhen, pričao je za nemačke medije o smeni srpskog stručnjaka Aleksandra Đorđevića.

Engleski mediji: 80 miliona funti (90,4 evra) za Sergeja

"To je bila odluka menadžmenta kluba i sportskog direktora Danijelea Baesija. Došli su do zaključka da su promene bile neizbežne kako se ne bi ugrozio uspeh ove sezone", rekao je Henes.

Henes je istakao da se na utakmici u Istanbulu, koju je Bajern vodio 17 razlike pa izgubio, videlo da nešto nije kako treba.

 "Vreme kada se desila promena trenera nije važna. Klub može da uspe samo ako glavni ljudi rade dobro. Nešto slično se desilo u fudbalu sa Karlom Ančelotijem, dok u košarkaškoj sekciji nije viđeno dugo. Kada su svi zajedno bili za stolom, jednostavno nije funkcionisalo. Onda postoji samo jedna solucija, a to je da trener napusti klub".

Henes smatra da trener u klubu ne sme da bude superstar.

"Morate da budete sigurni da nemate superstara za trenera, već nekog ko će poistovetiti sa ljudima u klubu, igračima... Imate takav primer u fudbalu – Žoze Murinjo je superstar u Mančester junajtedu, ali on nije doneo uspeh klubu. Uvek je sve fokusirano na njega", zaključio je Henes, koji je povukao paralelu između Đorđevića i Murinja.

Podsećamo da je Henes u martu 2014. osuđen na troipogodišnju zatvorsku kaznu zbog pronevere miliona evra preko švajcarskih bankovnih računa.

JOŠ SPORTA:

Zakucavanje Embidu, pobeda Bejnsu

Lebron pokidao srca Reptorsa i treći put

Čelsi bi da profitira na promašaju sezone

Premijer Liga nominovala šestoricu najboljih ove sezone