Partizanova pobeda u senci povrede Sija

> 20:49

Pred nešto više od 4.000 gledalaca u Hali Aleksandar Nikolić, Partizan NIS je slavio protiv Mega Leksa rezultatom 97:68.

Kejn kapiten Engleske u Rusiji!

Utakmici su prisustvovali bivši igrači Partizana, Saša Pavlović i zvanično član druge ruki petorke NBA lige za sezonu 2017/18 Bogdan Bogdanović.

Partizan je u ovaj duel ušao oslabljen bez Gavrilovića, Aranitovića i već odavno povređenog Tanaskovića. 

Domaći su odlično otvoriči ovaj duel. Jakom odbranom i sigurnim šutem sa distance su stigli do 12:2. Mlada petorka Mege sa Bitadzeom, Čarapićem, Mušidijem, Fundićem i Marjanovićem se nije najbolje snašla. Gos i Marinković su povukli u napadu dok je u odbrani presing od polovine zbunio igrače Mege i doveo do izgubljenih lopti. Sredinom prvog perioda Čarapić je nezgodno doskočio i povredio zglob što je još jedan hendikep u nizu za goste. Ipak ulaskom u igru Jaramaza prenos lopte se stabilizovao i "ružičasti" su uhvatili prazan hod crno-belih napravivši seriju 11-0 i ušli u rezultatski egal na kraju prve četvrtine, 22:20 za Partizan. Partizan je ponovo silovito otvorio četvrtinu, serija 11-0. Andrić i Marinković su bili raspoloženi u šutu za tri poena. Ponovo su crno-beli kontrolisali skok što u njihovom slučaju uvek pravi razliku u odnosu na protivnika. Đoko Šalić je dobio minute na parketu posle dosta vremena i svojim prisustvom je uneo svežinu u svoju ekipu. Poenterski ne ali dva ofanzivna skoka za svega par minuta, to su momenti koji mogu da prelome utakmicu. Domaći su malo stali sredinom prve četvrtine ali u odnosu na prvih 10 minuta nisu poklekli i održali su prednost od 10 poena, 44:34 za Partizan na poluvremenu.

Na poluvremenu najefikasniji je Marinković sa 12 poena, 9 je dodao Vilijams-Gos. Na drugoj strani Bitadze je postigao 14, 9 je dodao Jaramaz. 

Ponovo su domaći krenuli silovito, napravili su seriju 12-0 i posle samo dva i po minuta igre u trećem periodu otišli na +22. Vilijams-Gos je vrteo pik sa Gagićem i Velićkovićem i hranio ih loptama što su oni na čisto iskustvo iskoristili protiv neraspoloženih mladih centara mege. Partizan je potpuno kontrolisao utakmicu na svim poljima. Imali su po 10 asistencija i skokova više, gradili su sve. Igrači Mege su bili potpuno izgubljeni. Treba razumeti to, prosek godina je veoma mali i iskustvo igranja jačih utakmica je na minimalnom nivou ali niti jednog trenutka nisu pokazali želju. Partizan je imao više raspoloženih igrača. Vilijams-Gos, Veličković, Gagić, Marinković, svi su oni odskakali. Andrić je sa klupe mnogo doprineo, gotovo da je bio nepogrešiv i za dva i za tri. Partizan je sigurnom igrom u poslednjih 10 minuta ušao sa +23, gostima su strpali 30 poena u trećem periodu. Četvrta četvrtina nije donela bog zna šta. Crno-beli su održavali prednost koju su stekli sredinom trećeg perioda. Rutinski privodili utakmicu kraju a igrači Mege kao da su jedva čekali da se meč završi. Nažalost sredinom poslednjeg perioda se desio potez zbog kojeg će odlična igra Partizana ostati u senci. Bandža Si je prilikom zakucavanja, nakon što mu je skliznula ruka sa obruča, pao na direktno na leđa i ostao da leži. Nekoliko trenutaka kasnije reagovala je hitna pomoć sa nosilima tako da ćemo o njegovom stanju znati nešto kasnije. Nisu domaći puno cimali do kraja pa su utakmicu priveli kraju rezultatom 97:68.

Najefikasniji u redovima pobednika je bio Gagić sa 16 poena. Marinković je dodao 15, Vilijams-Gos 14 dok je kapiten Novica Veličković postigao 13 poena. U neraspoloženoj Megi, jedini vredni pomena su Bitadze, Ašćerić i Jaramaz. Gruzijac je postigao 17, dok su po 14 dodali pomenuta dvojica. 

JOŠ SPORTA:

Šamanić prelazi u Olimpiju?

Cedevita napušta Zagreb?

Ivić u Makabiju?

Sparsi spremili nov ugovor Lenardu