Vladislav Lale Lučić, čuveni košarkaški stručnjak, koji je bio trener i Crvene zvezde i Partizana, kaže da je crno-belima potreban drugi Nebojša Čović, koji bio rešio nagomilane probleme "parnog valjka"

Bivši trener "večitih" tvrdi - Partizanu je potreban drugi Nebojša Čović!

> 17:06

"Staviti klub na dobre, zdrave noge veoma teško, a kad se stavi, vi morate da imate stalni izvor prihoda koji će dolaziti. Nebojša Čović je ovde napravio genijalan potez. A da li Partizan ima takvog čoveka, sa takvim idejama? Jer taj čovek ipak treba da reši taj problem. Partizan mora da nađe drugog Nebojšu Čovića! Da nađe jednog čoveka koji će sve to osmisliti. Verujem da su ovi ljudi oko Nebojše jako dobri izvršioci, ali njegovih ideja" - kazao je Lučić.

Lučić je dodatno obrazložio takav stav.

"Čović je uspeo od one Zvezde i 14,5 miliona duga da reši problem, i da je Zvezda danas respektabilan tim u Evropi, respektabilan na svim ovim prostorima, tri puta zaredom su bili prvaci." 

Iskusni tručnjak kaže da privatizacija ne može da reši sve probleme.

"Mnogo su teška vremena. Mislim da je Zvezda na pravom putu, uz sigurno još problema. Privatizacija ne može ništa da donese. Možemo da nabrojimo nekoliko igrača koji su možda u jednom momentu doneli neki novac. Eto, Peđa Stojaković je bio prva fantastična prodaja Crvene zvezde PAOK-u. To je bila fantastična para i sa tim parama je klub mogao da živi maltene dve godine! A sada od prodaje jednog igrača u toj sumi ne može da se živi jedan mesec. Eto, to su razlike."

Iskusni stručnjak ističe da je danas teško biti na čelu košarkaškog kluba. 

"Onog trenutka kada uđete u kancelariju i okrenete telefon, to je već jedan trošak. Upalite svetlo drugi trošak. Pustite grejanje treći trošak. A to je svakog dana! Onda imate tim kome ako ne date jednu platu, pa ne date drugu platu, pa ne date tri, onda je to strašno mnogo. Jedna plata i može, ali tri plate je strašno teško. Gde su sada ugovori toliki i toliki, u to sada ne ulazim. Ali svako kašnjenje je veća glavobolja. Jedan dobar drug mi je rekao: "Sad kad si predsednik, moraš imati sako sa manjim rukavima". Ja sam ga pitao: Zašto? "Pa svi će te vući za rukav, za pare". Od stanodavaca, od čirlidersica, od muzike i ozvučenja, zapisničkog stola... Mislim, to su strašni troškovi" - poručio je Lučić.

JOŠ SPORTA:HAOS U PJONGČANGU - Hakeri zvanični sajt Igara!

Pjaniđani objasnio šta je potrebno da bi se Zvezda pobedila u Beogradu  

Murinjo zna šta mu treba - Stiže defanzivac Monaka!  

Siti nastavlja da troši - Stiže Fred za 44.5 miliona!