Predsednik KK Crvena zvezda izjavio je da je zadovoljan rezultatima ekipe ove sezone

Čović prezadovoljan: "Poštenim radom do istorijske sezone, uz NBA tempo utakmica!"

> 22:12

"U Evroligi smo bili deveti, sticaj okolnosti je doveo do toga da jedino Zvezda sa 16 pobeda nije mogla u plej-of, ali to je sport i to je lopta, koja je okrugla. Nemamo nijedan razlog za nezadovoljstvo", rekao je Čović.

Crvena zvezda ima ambicije da i naredne sezone osvoji šampionski pehar u ABA ligi. Takođe, velika je želja i plasman na Fajnal-for u Beogradu

“Videćemo i kakve transformacije će biti u Evroligi. Ne očekujem ih u narednoj sezoni, ali za kasnije, da. Značaj faktor kako formiramo ekipu je i fajnal for u Beogradu. Bio bih neiskren kada bih rekao da nemamo ambiciju da dođemo do fajnal fora u našem glavnom gradu. Za to su potrebne i neke druge aktivnosti kako bi se jedan takav plan složio. Crvena zvezda je uz veliku pomoć grada Beograda i Vlade Srbije, ali i zahvaljujući svega urađenog na terenu, postala značajan partner Evrolige. Dodeljivanje fajnal fora doživljavamo kao nešto što smo svi mi zajedno uspeli da uradimo. To je sjajan događaj za naš grad i državu“, zaključio je Čović.

Čović se osvrnuo se na broj mečeva koji su crveno-belo odigrali.

“NBA je na 80, 85 mečeva. Mi ćemo doći do toga. Tu je i organizacija putovanja na koje se troši jako puno vremena. Zatim iskustvo po pitanju broja igrača koji bismo trebali da imamo u sastavu. Videćemo i kakva će biti naša domaća liga. Mislim da u Srbiji nećemo napraviti grešku koja je napravljena u Hrvatskoj i Sloveniji, a to je inaćenje i pravljenje paralelnih liga. Ali, to je njihov problem. U svakom slučaju, dosta smo naučili u ovoj sezoni i to ćemo koristiti."

Još sporta:

Šok bomba!? Aguero prelazi u redove engleskog velikana! 

Real ukrao Barseloni "novog Nejmara"!

Tragedija u Americi! Zlatni olimpijac pronađen mrtav! 

Konte, defanziva, 100 miliona funti!? Transfer bomba naravno!