Miličević odgovorio Čoviću na prozivke: Čović je propali političar koji nije vredan pažnje”

> 15:31

Saopštenje Nebojše Čovića, predsednika Crvene zvezde Mts, u kojem se žestoko prozvao Božu Miličevića, dobio je očekivani nastavak. Naime, danas se hrvatski “Jutarnji” prenosi odgovor Miličevića predsedniku Crvene zvezde Mts. 

Reagovala i Zvezda: To su gluposti!

– Ne bih se javio – jer Čović kao propali političar zaista nije vredan pažnje, ali neke stvari zbog sebe i porodice moram objasniti. Moj je tast, kojeg Čović navodi kao nekadašnjeg šefa UDBA-e u Dalmaciji 18 meseci robovao na Golom otoku. I Hrvatska mu je, bez da je to tast tražio, sama platila odštetu za tih 18 meseci jer ih je na Golom otoku proveo zbog hrvatstva, mirno će dugogodišnji direktor Cibone dodajući:

– Meni je 1972. godine zabranjen rad kao profesoru na Filozofskom fakultetu. Dve godine kasnije oduzet mi je pasoš ili današnja putovnica. Uz pomoć kardinala Kuharića 1989. organizovao sam prvi Božićni koncert u Ciboni. I na kraju svega, gospodin Milan Pavić iz Bribinske Mostine prišao mi je pred mnogim ljudima iz Cibone na jednom gostovanju te mi se pred svima izvinio da me po nalogu UDBA-e tri godine pratio sa zadatkom da me privede. Eto, to je moja povezanost s UDBA-om – rekao je Miličević.

Objasnio je Miličević genezu Čovićevih reči.

– Te reči nisu njegove, nego su došle od određenih ljudi iz Zagreba, koji su ga zamolili da ih iznese. Tačno znam o kojim je ljudima reč, ali njihova ću imena izneti kada za to dođe vreme.

Osvrnuo se Miličević kratko i na svoj rad u Zadru i Ciboni.

– Sa Zadrom sam u tih 18 godina osvojio šest naslova prvaka Jugoslavije, najviše od svih hrvatskih klubova, te sam ga ostavio u finansijski izvanrednom stanju. Cibonu sam uveo u Euroligu u kojoj smo trajali uzastopnih 20 godina, a iza sebe sam ostavio dug koji je maksimalno mogao iznositi milion i po evra. Uz potpuno čisto stanje nekretnina oko dvorane plus Salona. Za sve što sam rekao, imam papirnate dokaze, a očito ću morati povući neke poteze da bih tu priču razjasnio jednom zauvijek – rekao je Boža Miličević. 

JOŠ SPORTA: 

Vatreni predstavili dres za Mundijal (FOTO)

Meleg i Zvezda ponovo u igri? 

Partizan dobija veliko pojačanje! 

Bakonija razbila Bamberg, Zvezda nema ni teoretske šanse za prolaz