Selektor Srbije apsolutno svestan svega posle ubedljivog trijumfa nad „helenima“

Đorđević: Grci nisu bili na svom nivou!

> 23:48

Selektor košarkšake reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da večerašnja utakmica protiv Grčke ne može da bude pravo merilo, jer rival u drugom poluvremenu nije pružio dostojan otpor.

- Mislim da je Grčka malo više osetila utakmicu od sinoć. Moramo da budemo pošteni prema svemu i ne treba da gledamo statistiku i rezultat. Ovo su trening utakmice, radimo, spremamo se... - rekao je Đorđević novinarima posle utakmice.

Srbija je večeras pobedila Grčku 93:61 u svojoj prvoj utakmici na turniru "Trofej Beograda".

- Mi pored svega treba da gledamo u svoj tanjir, da gledamo svoje stvari, da se okrenemo našoj igri. Znamo šta nas čeka, ne bojimo se i ne strahujemo. Hoćemo da iznesemo našu košarku na teren - dodao je Đorđević.

Grčka je večeras nastupila bez Janisa Adetekumba, a Đorđević je rekao da bi njegovo igranje sigurno doprinelo boljoj igri rivala.

- Grčka je sjajna ekipa... Nijedna ekipa neće sada da otvori sve karte, tako oni danas nisu uvrstili Adetokumba, ali nije ni kod nas bilo par igrača. Sigurno je da im on dodaje kvalitet, on je ol-star igrač, koji je napredovao brzinom svetlosti. Sigurno će im dati mnogo, atletikom i fizikalijama - rekao je Đorđević.

Upitan da li je zadovoljan pristupom svoje ekipe na večerašnjoj utakmici, Đorđević je u šali rekao "uopšte nisam zadovoljan".

- Ne treba gledati 40 minuta ove utakmice. Mogu da budem zadovoljan delom prvog poluvremena kada je igra bila na nivou, pre svega njihova, nije bila borbena i odbrambena. Posle u drugom su imali neke petorke za koje mislim da nisu igrali ni na treningu. Treba samo ići dalje. Zaboraviti ovo danas, razmišljati o sutrašnjem danu. Ja bih voleo da bude teža utakmica. To nam treba, da igramo na jednu loptu - rekao je Đorđević. - Moji igrači ovako igraju, takva im je karakteristika i mene to može samo da raduje. Skidam kapu za pristup.

Đorđević je zahvalio publici na podršci i pozvao ih i sutra da dođu i ispune dvoranu "Aleksandar Nikolić" na meču protiv Crne Gore koji se takođe igra od 21.00.

Još sporta:

"Ostrvo" je uzdrmano! Novajlije sa 3:0 započele pohod u PL!

Kad Perez časti! Novi ugovor i duplo veća plata Zidanu!

Ludnica u PL! Liverpulu pobeda izmakla u poslednjem trenutku! (VIDEO)

Ne postoji ni trag u pesku! Ivana je ostala bez medalje zbog obične PRETPOSTAVKE!