Nije trener Partizana imao mnogo šta da analizira posle onakvog poraza.

Đukić: "Sa ovakvom odbranom u Evropi ništa ne može da se uradi"!

07.12.2017 21:50 > 21:54
Autor: Marko Savić

Trener Partizana Miroslav Đukić nije imao mnogo izbora posle večerašnjeg teškog poraza u Kijevu osim da čestita protivniku.

"Mogu samo da čestitam protivniku. Mi nismo igrali dobro u defanzivni, pogotovo tih 10-15 minuta gde smo primili dva gola. Nemoguće je pobediti ili bilo šta uraditi u Evropi kada nemate defanzivu. Pogotovo kada smo posle 30 minuta gubili 3:0.

Uspeli smo da postignemo gol, hteli smo da se vratimo, imali smo stopostotnu šansu u drugom poluvremenu, ali je nismo iskoristili. Posle je sviran penal za koji mislim nije bio, ali to nije bitno. Moramo da popravimo defanzivnu sigurnost ako mislimo da uradimo nešto u Evropi
", rekao je Đukić novinarima u Kijevu.

Dinamo je večeras pobedio 4:1 i tako osvojio prvo mesto u grupi. Oba tima su se ranije plasirala u drugu fazu Lige Evropa. Partizan je četvrti gol primio iz penala, ali prva tri su bila na greške odbrane.

"Zaista smo veoma lako primili te golove, dozvolili protivniku da se preko duplih pasova maleten ušetaju u gol. To je nedopustivo. Nismo bili koncentrisani, nismo bili blizu protivnika. Zaista je teško pobediti ovakvog protivnika ako niste uradili defanzivno šta treba. Ako nisi čvrst defanzivno, zaista nema šta da tražiš u Evropi", rekao je Đukić.

Novinari su primetili da je Partizan prvi put ove sezone potpuno nadigran, ali i da to može da bude pozitivno jer ekipa može da izvuče pouke. Usledilo je pitanje gde su potrebna pojačanja.

"Kada izgubite 4:1, ne možete biti zadovoljni. Mnoge stvari nisu funkcionisale. Nije sad Dinamo napravio ne znam ja šta što se tiče igre, samo su iskoristili našu nepažnju i svoje šanse, to što nismo bili čvrsti i agresivni u defanzivni.

U polju to nije bila tolika fudbalska razlika, ali u zadnjim metrima jeste. Tu su kažnjavali sve naše greške. Partizan će se pojačati gde god bude mogao, ali o tom-potom. O tome ćemo razmišljati kasnije
", rekao je Đukić.

JOŠ SPORTA:

Delije u četvrtak u korteu od Terazija do „Rajka Mitića“

Senzacija u Bačkoj Palanci, Bačka odolela crveno-belima, Zvezda do boda sa penala

Alfa Romeo saopštio imena vozača u narednoj sezoni Formule 1

Francuz i Amerikanac obeležili 10. Kolo Evrolige