Humanitarna akcija Fudbalskog saveza Srbije

FSS U HUMANOJ MISIJI: Magnet za ljubav

> 15:41

Fudbalski savez Srbije, shodno svojoj ulozi, važnosti, uticaju i društvenoj odgovornosti, ukljucio se u humanu misiju Fondacije “Magnet za ljubav”. U promotivnom spotu, koji upucuje apel za pomoc i podršku najmladjoj i najvažnijoj populaciji, nalaze se naši fudbalski internacionalci: Branislav Ivanovic, Nemanja Matic, Dušan Tadic, Aleksandar Kolarov, Zoran Tošic i predvodnik srpskog tima, selektor reprezentacije Slavoljub Muslin.

U Srbiji se svake godine prevremeno rodi izmedju 6.500 i 8.000 beba. Zbog cestih zdravstvenih problema, ovim malim pacijentima potrebno je hitno lecenje. Nažalost, mnogi zdravstveni centri, medju kojima je i Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, nemaju neophodnu opremu za dijagnostifikovanje zdravstvenih problema dece.

Fondaciju “Magnet za ljubav” osnovale su Kompanije MK Group i TDE Servises, a podržali privredni subjekti medju kojima i NIS, kao i Vlada Vojvodine.

Aktivnosti Fondacije usmerene su na prikupljanje novca za kupovinu uredjaja za magnetnu rezonancu (MRI), prvog specijalnog inkubatora za MRI
dijagnostiku prevremeno rodjenih beba, novorodjencadi, dece i omladine, kao i dodatne opreme za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Sopstvenim primerom, i Fudbalski savez Srbije pozivama sve koji su u mogucnosti, da se pridruže humanitarnoj akciji i doniraju novcana sredstva
u skladu sa mogucnostima. Sakupljena sredstva bice upotrebljena za kupovinu uredjaja za magnetnu rezonancu, specijalnog inkubatora i dodatne opreme.

Žiro racun - AIK Banka A.D. Beograd
Dinarski racun 105-5555511-36
Devizni racun 105051012005555559

Još sporta:

VELIKI 'RAT' ZIDANA I KONTEA: Defanzivac Juvea na meti evropskih velikana!

BIO JE VELIKI FUDBALER: Na oproštaju je to potvrdio spektakularnim evrogolom! (VIDEO)

LEGENDA NEMAČKOG FUDBALA: "Venger je Arsenal! On je izgradio ovaj klub!"

ZNAJU ŠTA IM JE ČINITI: Sjajni tandem napušta Arsenal, a zamene su već spremne!