Najava za predstojeći sajam automobila

53. MEĐUNARODNI SAJAM AUTOMOBILA: Godine prolaze strast ne prestaje

> 13:11

Međunarodni salon automobila predstavlja najreprezentativniju, najekskluzivniju i najstariju regionalnu smotru automobilske industrije, a zajedno sa Međunarodnim sajmom motocikala, delova i opreme “Motopassion” jedinstvenu sajamsku manifestaciju i svakako najznačajniji i najveći događaj u sektoru auto i moto industrije u celini u ovom delu Evrope.

KO, ŠTA I KOLIKO. Pod sloganom “Godine prolaze, strast ne prestaje” posetioce će dočekati više od 410 izlagača iz tridesetak zemalja, 34 automobilska brenda i 10 brendova proizvođača lakih privrednih vozila u okviru Salona, te 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i šest brendova bicikala na sajmu “Motopassion”. Svi oni smestiće se u čak 10 hala Beogradskog sajma, na više od 41.000 kvm izložbenog prostora, a očekivani broj posetilaca premašuje 140.000.

KAKO JE POČELO. Međunarodni salon automobila suštinski je začet na Prvom beogradskom sajmu 1937. godine, na kojem je segment automobilske industrije imao zapaženo mesto. Već (1-15) marta 1938. organizovan je, kao samostalna manifestacija, Prvi međunarodni salon automobila, na 10.000 kvm izložbenog prostora, a 107 izlagača prikazalo je 375 modela putničkih i teretnih automobila, autobusa, motocikala, bicikala, traktora, pa čak i jedan motorni bager. Već sledeće godine Salon je bio proširen Izložbom puteva i turizma...

DOKLE SE STIGLO. U godini u kojoj Beogradski sajam obeležava 80. godišnjicu svog prvog izdanja (1937) i 60. godišnjicu svog novog početka (1957), Salon automobila je član OICA - Međunarodne asocijacije proizvođača motornih vozila - a već desetak godina ima bijenalni ritam (održava se naizmenično sa sajmom BG Car Show) i to, po pravilu, neposredno posle elitnog Ženevskog salona automobila. Ta činjenica daje mu posebnu draž iščekivanja ali i odgovornosti u vezi sa “nasleđivanjem” vrhunskih ekskluziviteta i noviteta. Uz najavu rekordnog broja automobilskih brendova, najveću pažnju posetilaca ali i stručne javnosti zato već tradicionalno privlače iznenađenja u uvek najatraktivnijem premium segmentu.

AUTOMOBILSKI NOVITETI I PREMIJERE. Svi vodeći svetski proizvođači, odnosno brendovi automobila i lakih privrednih vozila, koji posluju na domaćem tržištu, biće posetiocima na raspolaganju u halama 1, 2A, 3, 4 i 5 Beogradskog sajma. Premium brendove će sa svojom aktuelnom ponudom predvoditi Rolls Royce, Mercedes, BMW, Audi, Jaguar.

 U kategoriji automobila i lakih privrednih vozila uvoznici i distributeri predstaviće čak 67 noviteta, među kojima - 32 premijere. Tako će jednoj “vanvremenskoj” mašini poput modela ROLLS ROYCE “Ghost Black Badge” ili “nadrealnog” MERCEDESOVOG “S-maibacha”, posetiocima zastajati dah i pred drugim čudima automobilske industrije.

MOTOCIKLISTIČKI I ATV NOVITETI I PREMIJERE. Sajam motocikala “Motopassion”, sa čak 39 premijera u kategorijama motocikala, skutera i kvadova, adrenalinom opskrbljene ozbiljne vozače, ali i “samo” zaljubljenike u dvotočkaše, dočekaće u halama 7, 8 i 9. Tamo će se predstaviti svi koji su odavno orijentiri u ovom segmentu automoto industrije, kao što su BMW, HONDA, HARLEY DAVIDSON, YAMAHA, KAWASAKI, SUZUKI, APRILIA, DUCATI, MOTO GUZZI, SYM, VESPA, TOMOS, PEUGEOT, KYMCO i drugi.

Poseban sajamski poklon vernim posetiocima je Family Day, u četvrtak 30. marta, kada će biti omogućena porodična poseta sajmovima automobila i motocikala po privilegovanoj ceni ulaznice za celu porodicu.

RADNO VREME SAJMOVA biće od 10 do 20 časova. Na dan 2. aprila 10-19 časova.

CENA POJEDINAČNE ULAZNICE je 300 dinara, grupne 200 dinara, grupne za đake i studente 150 dinara. (Grupna poseta podrazumeva posetu više od 20 osoba/učenika. Za kupovinu grupnih ulaznica potrebno je dostaviti spisak osoba sa punim imenom i prezimenom, overen pečatom firme ili škole i potpisom ovlašćenog lica). Ulaznica za Family Day, 30. marta su 500 dinara (ulaznica važi za decu do 16 godina starosti u pratnji roditelja). Parking se plaća 100 dinara po započetom satu.

Novost na ovogodišnjem Salonu automobila jeste papirna narukvica koju svaki posetilac dobija prilikom kupovine karte i u obavezi je da je stavi na ruku. Ovakva organizacija ulaska je napravljena usled angažovanja dodatnih hala za Salon automobila i motocikala, a omogućava funkcionalnije kretanje posetilaca u krugu sajma.

JOŠ SPORTA: 

MILER JE PONOVO U AKCIJI: Prvo šokirao Bundesligu golom, onda izjavom nedelje! 

STRAŠAN ŠOK ZA NOLETA: Najgore se obistinilo!

MAŠINERIJA IZ MINHENA: Bajern pokosio Menhengladbah za neverovatnih plus 13!

MIHA PRESEKAO: Ljajić ide iz Torina!