Albanac dolijao u Hrvatskoj

Afera dron, Morina pred izručenjem, albanski savez poziva vladu da reaguje, porodica preti

> 13:02

Fudbalski savez Albanije objavio je saopštenje u kojem poziva albanske vlasti da zaustave izručenje iz Hrvatske Srbiji Ismaila Morinu. Morina je osumnjičen da je upravljao dronom sa nacionalističkim transparentom takozvane „Velike Albanije“ iznad stadiona u Beogradu za vreme utakmice Srbija – Albanija, odigrane u oktobru 2014. godine.

AP podseća da je posle incidenta s dronom na stadionu izbilo nasilje navijača i navodi da je Morina uhapšen u junu u Hrvatskoj na osnovu poternice iz Srbije, a da je sud u Dubrovniku protekle nedelje odobrio izručenje ovog tridesetpetogodišnjeg Albanca Beogradu.

U saopštenju, Fudbalski savez Albanije poziva vladu da "interveniše u okviru pravnog konteksta kako bi zaustavila izručenje Ismaila Morine Srbiji".

- U potpunosti smo posvećeni tome da iskoristitmo sve institucionalne i pravne puteve.

AP navodi da su navijači Albanije pozvali na okupljanje u večernjim časovima u Tirani kako bi se na tamošnju vladu izvršio pritisak da se uključi u ceo slučaj.

Njegov brat Dževair se požalio televiziji "Report" da vlada u Tirani ne obraća dovoljno pažnje na slučaj njegovog brata i kazao da bi Ismailov život bio ugrožen u Srbiji.

- Pozivamo državu Albaniju da interveniše i zaustavi izručenje Srbiji. Mi bismo, kao porodica, učinili nešto veoma radikalno što bi sve iznenadilo - rekao je Džavair ne objasnivši na šta misli.

Još sporta:

Probija plafon! Gvardiola ponovo kupuje, ruši rekord Real Madrida!

Ikodinović o "Delfinima": "Uzimamo sve do Tokija, a i tamo ćemo da pobedimo!"

Vreme promena! Trojica igrača na izlaznim vratima Zvezde!

Venger locirao sledeću metu! Treće pojačanje Arsenala je vezista Udinezea!