Partizan je pokazao da je u ovom trenutku organizovanija ekipa

SUPERSPORT365 Kolumna u trideset redova - Partizanov dan

> 16:36

Partizan je pokorio stadion Rajko Mitić i vratio nadu da će se titula preseliti na drugu stranu Topčiderskog brda. Derbi je pokazao nekoliko stvari i ni u jednom segmentu ne prija vladajućem šampionu.

Crvena Zvezda je veći deo sezone odigrala bez najboljih iz prošle godine. Zamene za Kataija, Vijeru, Grujića i Ibanjeza nisu pronađene. Bar ne na tom nivou. Kanga je "divlji" igrač, Boaći drugi tip za Vijeru, a Ibanjez i Grujić su bez pravih alternacija. I tu je neko pogrešio, još kada se doda Argentinac Mouče. Uz sve to Božović se držao nekih rešenja kao pijan plotam ne priznajući da su Donald i Le Talek daleko od prošle godine.

Sa druge strane Partizan je pogodio. Ilijev bez greške. I Leonardo i ranije Everton,pa sada Kamerunac. Uz bingo sa Đurđevićem Nikolićev tim je dobio sistem, homogenost pa čak i samouverenost kada igra sa Zvezdom. Uostalom Partizan je u sva tri derbija više pokazao.

I jedan u drugi tim sada imaju šest finala do kraja. Ukoliko Zvezda zabeleži veći ili barem identičan broj bodova biće prva. I brzo će biti zaboravljen odnos bodova u derbijima 1:7 uz pokriće da titulu donose "male" utakmice. Ukoliko Partizan iskoristi eventualni kiks "večitog rivala" moći će da se pohvali da je i u međusobnim susretima pokazao ko je gazda.

U derbiju svi strelci stranci. Malo je bilo srpskih poteza za pamćenje. U tome i jeste problem, oba tima će ponovo u rekonstrukciju. I opet će srpski talenti pre biti slani u inostranstvo a kupovaće se mačka u džaku kada je u pitanju strani kadar.

Teško je verovati da će Božović ostati i pitanje je hoće li i sada moći da podigne tim. Njegove nekada duhovite upadice sada sve više nerviraju fanove Zvezde. Nikolić je miran, pokušaće u Evropi nešto da uradi i da sačeka  donošenje odluke o nekom inostranom angažmanu.

Biće to sezona koja je donela foto finiš u borni za titulu, sezona koja je kvalitetom ponovo slaba i koja ne daje optimizam u pogledu opstanka u bilo kojem evropskom takmičenju na duže vreme.

I na kraju, derbi koji je Zvezdi mogao da znači titulu a Partizanu povratak u život pratilo je samo pola ispunjenih tribina. Odavno nije poseta bila slabija. I to je možda najveći utisak.

Supersport365

Još sporta:

Opilo ih slavlje! Crno-beli zaboravili igrača na "Marakani"!

Barselona prodaje Argentinca za "siću"!

Real u polufinalu, het-trik Portugalca, sudija dokusurio ranjene Nemce! (VIDEO) 

"Bura" na društvenim mrežama! Kasaija predlazu za "igrača utakmice"! (FOTO)